Tärnaby imorgon!

Börjar känna mig piggare och det är riktigt skönt! Vill ju inte vara sjuk när jag ju ska till tärnaby med klassen imorgon. Och som jag längtar dit! Har bokat tvättstuga kl 16, sen måste jag iväg och handla. Och det är ju kul att vara student idag, det är bara klä på sig och GÅ till ica i detta hemska snöoväder, hemma kan man ju snylta bilen och fara iväg! ;)

Börjar kännas roligare och roligare med anatomi-kursen också (förmodligen i takt med att jag blir mer och mer frisk), och då man börjar förstå nånting! Vi ska ju lära oss nästan alla ben och muskler i kroppen, men också om ligament. Vi ska även kunna musklernas ursprung och fästen samt funktion. Så det är väldigt mycket som man bara ska dunka in i huvudet. Ska köpa mig en plansch på bokhandeln, ni vet en sån med en gubbe som man ser fram och baksidan på med alla muskler visade och utskrivna. Den ska jag hänga upp någonstans så jag går förbi den och kan titta på den varje dag! Då ser man ju allt i sitt sammanhang, kanske saker och ting blir lite klarare då..

Man förstår egentligen inte hur previligerad man är, vi har ju föreläsare (sjukgymnaster) som är världsledande inom forskning! Vi har bla. tre kronors gamla sjukgymnast (som tillhörde 3 kronor i 15 år), men också sjukgymnaster och läkare som diagnostiserar, opererar och behandlar den svenska idrottseliten! Det är ganska coolt tycker jag! ;P




Sjukstuga

Hej på er!
Här händer det inte så mycket, jag har nämligen gått och blivit sjuk. Läser ny kurs nu som började i Måndags: Idrottsmedicin! Väldigt intressant tror jag att det kommer bli. Har inte kommit igång så mycket med läsningen och litteraturletandet ännu dock..Men det kommr handla mycket om anatomi och fysiologi, idrottsskador och rehabilitering. Imorgon har vi en knälab vet jag, får hoppas att jag orkar ta mig dit då den är obligatorisk!

Jag sitter på henkes dator nu, har fortfarande inte löst laddar-problemet. Men det blir väl så småningom! :)

Trasig laddare till datorn - nya batterier i kroppen!

Jag har inte turen med mig. Har tagit massa bilder och hade tänkt bli en riktigt duktig bloggerska igen nu i helgen, då jag är helledig och inte har något planerat! Men då tappar jag datorn i backen, som tur var så var det bara laddaren som strök med i fallet. Så jag ska skriva lite snabbt bara, för batteritiden sjunker.

Hela denna vecka så har jag befunnit mig på skolan för att jobba med min hemtenta, som inlämnades för ungefär tre timmar! :) Jag hoppas att det går bra. Iallafall var känslan obeskrivlig när jag fick lämna in den! Så nu har tyngden lastats av från mina axlar och ikväll väntar en fest med klassen, kallad "tentafest", då vi ska fira att vi ännu en gång bemästrat en tenta! (Det spelar inte så stor roll i det här fallet om man inte vet om man är godkänd eller inte, bara tanken på att tentan är inlämnad och genomförd efter bästa förmåga räcker!!)

Jag hade egentligen planerat att jag skulle gå på stan idag efter jag lämnat in tentan. Men nu känner jag att jag vill städa undan hemma istället, ta en låång dusch och slippa stressa iväg till festen, så stan får vänta tills imorgon.

Jag uppdaterar mer när jag fått tag i en ny laddare! :)

Kram till er alla.


RSS 2.0