Händelserik helg

Ja, tillbaka till skolan och verkligheten..Har haft en bra helg hemma, även om den innehåll tråkigheter som en begravning. Men jag tycker att det kändes bra att åka hem och fara på den, min gammelmormor Hennys begravning. Vi har faktiskt hunnit med mycket denna helg. After work, IKEA, bio (New moon), besöka henkes "småkusiner" samt besöka skyltsöndan.

Så sent igår, efter tolvslaget då vi anlände till våran lilla lya så började jag pynta och greja..Men så mysigt det är :)

Nu, dags att sätta igång med plugget!

Hemfärden blir inte med buss, utan med lastbil ;)

Idag är det hemfärdsdag, jag har stigit upp endast av en anledning: Städning! Henke är på skolan, jag hade bara en lektion idag kl 10, men jag tänkte inte gå på den av den anledningen att vi ska lära oss att hålla i gruppass till musik (aerobics, body pump...) Och jag tror fokuset ligger på hur man bygger övningar till musik, och ja..Ränka 8or och förstå musiken känns som inte så aktuellt att behöva träna på..

Pappa ringde mig igår eftermiddag och sa att han har jobbuppgifter här i Umeå imorgon, alltså idag, så vi kommer åka med honom upp till Piteå. Perfekt va? :D Vi åker från Umeå vid 13-tiden. 

Nej, storstädning och packning var det..Tänker svinga dammsugaren till julmusik, borde på nåt sätt bli roligare att städa då? :)

Piteå i helgen

Nu kurs började igår: Idrott, fostran och socialisation. Tror den kommer bli intressant, handlar till stor del om barns idrottande. Vilka riktlinjer som finns, huruvida dessa följs och hur ubildade är egentligen de som leder barn inom olika idrottsområden? osv..

Igår hade vi lektion i vår andra kurs, där vi hade idrottslektion i rullstol..Shit vad roligt det var! Vi fick lära oss att balansera på hjulen med rullstolarna, vi hade hinderbana, rullstolsbasket, folkdans i rullstol och vi fick också fara ut på IKSU (träningsanläggningen) och se hur handikappvänlig den är. Inte sådär jättehandikappvänlig skulle jag vilja påstå iallafall..Vi har nu ett block med handikappidrott, då det anses viktigt att vi som "ledare" ska kunna sätta oss in i andras situation..

I helgen blir det hemfärd också. Jag och henke åker hem på torsdag..På fredag ska jag på begravning, min gammelmormor Henny har avlidit efter mycket kämpande och lidande. Fantastisk människa. Hoppas att hon nu har träffat gammelmorfar i himlen.. :)

 
Dom två finaste..


Underbara helg

Dagen har tillbringats på stan med Emelie, vi har sprungit runt i butiker och fikat på café och haft det mysigt.. Det märks att det väntas juletider för det är mycket folk på stan trots helgen före löning. Jag har köpt lite ljusprylar och så idag, samt en fin tröja. Henke tycker att jag har fyrtioelva ljus hemma, men jag tycker om att tända ljus och göra mysigt nu när det är så mörkt ute..Är sugen på att göra lite jul här hemma sen också, lite julkänsla vill man väl ha även om julen inte kommer firas här nere i Umeå?? Så man bär känslan redan innan man kommer hem till Piteå :)

Men eftersom att vi mest troligt ska hem helgen som kommer, så tänkte jag att jag kanske skulle få med mig iallafall lite julsaker hemifrån, känns som att plånboken säger emot lite att inhandla julprylar som bara får sitta uppe i ca 3 veckor..

Ikväll ska jag och Emelie in till stan och sätta oss och ta ett vinglas någonstans..Kommer nog bli kul! Ingen röjarkväll men ändå hitta på någonting. Känns bra..Här kommer lite bilder ifrån de senaste händelserna hos oss:

   


Att ligga ett steg före skolan

För första gången på länge känner jag att jag kan slappna av lite vad gäller skolan. Ligger nämligen steget före! Och det gillar jag starkt..Var och kopierade upp lite litteratur inför nästa kurs igår..Så slipper jag stressa med det sen. Och jag tänker också ta tillfället i akt att börja läsa litteraturen! (kursen börjar om två veckor). Men mycket utav texten är på engelska så jag tror inte det är någon dum idé faktiskt. Bra va?? :)

Idag ska vi ha ett seminarium med tre av grupperna och våra ops-rapporter. Vi har nämligen haft i uppgift att granska varandras efter första inlämningen, så nu ska vi få lite hjälp med vad vi bör ändra/tillägga/förändra. Och vi ska också hjälpa en annan grupp med samma sak. På fredag är inlämningen med stort I! Så vi får se då om vi blir godkända eller inte.

Har inte fått veta något om tentaresultatet än heller förresten..Men jag försöker att inte tänka på det! haha det blir bara jobbigt då.

Pratade med mamma igår om vaccinet också..Först hade jag ju nästan inte tänkt ta det men nu har jag faktiskt ändrat mig, jag ska ta vaccinet. Tror jag skulle ångra mig om jag blev sjuk. Jag vet iofs inte så mycket om vaccinet men alla som varit sjuka säger ju bara TA VACCINET..Så, jag vet inte om det är bra eller inte, men jag tänker ta det hur som helst. Så nu vet ni det också!


Helgen

Tentan skrevs i måndags, kändes sådär..Menmen, det är bara vänta och se vad resultatet visar. Omtenta är väl inte hela världen?? Veckan har förövrigt handlat om obs-rapport, som vi i gruppen jobbat med..Det är inte det enklaste att slänga ihop en (visserligen light-projekt) forskningsrapport kan jag meddela :S

Helgen har spenderats hemma, mestadels i soffan med en jobbig huvudvärk..men det är första riktiga ledigheten nu på länge så spänningarna kanske släppte då jag började slappna av...och gav mig huvudvärk istället..Menmen. Vi har varit ute endel med Donny också, och shit vad han älskar snön, haha..Han skulle kunna skutta runt i den i evigheter..Han ser så rolig ut då han kommer viftandes med svansen, och hela huvudet är snödränkt, hur glad som helst!

Nej nu ska jag gå och lägga mig, imorgon funderar jag på att gå en sväng på stan och därefter kan det hända att det blir en moussaka till middag :)

En kille med utmärkt temperament & vägvinnande rörelser

..sa domaren om Donny i lördags på hans första utställning. Han skötte sig förövrigt utmärkt, fick både ck (certifikatkvalité), certifikat, blev bästa hane i sin ras och bim (bäst i motsatt kön)! Jag kan säga att det var en stolt matte i ringen när vi tog emot alla fina ord och priser.

Mamma, Anders, Sara och Andreas har varit här fredag-lördag också. Det var väldigt kul, blev lite trångt i lägenheten bara kan jag säga ;) Medans vi var på utställning så gjorde dom stan, därefter åkte vi till strömpilen, gick i några fler butiker och avslutade med en storhandling på ICA maxi. Väldigt mysigt, synd att tiden gick så snabbt & att vi knappt hann träffas, kändes det som..

Idag har varit en pluggdag, har tenta imorgon..Känner mig inte riktigt förberedd, men denna tenta kan inte bli annat än rörig med alla begrepp, teorier, modeller och allt..Aja, klarar jag den inte finns det nya försök. Livet går inte under för det.

Ha en bra söndagkväll, grattis pappa på farsdag! (hoppas din kväll blir lite extra bra även om du jobbar)..


En sak i taget

okej, värsta skolkrisen har lugnat ner sig lite, vi har fortfarande lika mycket att göra men jag försöker att ta en sak i taget och inte hetsa upp mig över det. Har alldeles för höga krav på mig själv, men, jag vill verkligen göra bra ifrån mig, det är ju sista avstampen innan att förhoppningsvis få göra det man mest av allt vill! Och då vill man ju inte komma med halvtaskiga resultat heller. Men men, slappna av ala yoga, djupa andetag - ska försöka ta det lungt iallafall..

Tränar med Donny nu varje dag inför utställningen. Inget seriöst, mest bara hur han ska stå och så vidare, så han vänjer sig och inte vill börja hålla på och flytta på benen eller sätta sig ner. Och vet ni, han sköter sig alldeles utmärkt, han står så still att jag till och med kan gå ifrån honom, hämta kameran och fota honom :P Han tittar bara lite nyfiket på mig och viftar lite med svansen, men rör inte ett hårstrå i övrigt. Det känns skönt, hoppas bara att han gör det på utställningen också. Var in och tittade på hans kullsyskon och släkt igårkväll, där finns många fina resultat, mestadels 1or och 2or hela vägen..Och Donny är fruktansvärt lik sin farmor, ska lägga ut kort så ni får se sen! (Och hon har förövrigt representerat Sverige i någon internationell utställning, kommer inte ihåg om det var nån vm eller em tävling, men nått sånt där.) Så det låter ju lovande iallafall, men, vi tänker bara fara dit och pröva nu på lördag. Känna hur det känns, träffa andra och få se hur allt går till egentligen. Det är 14 anmälda engelska settrar, och då delas dessa in i olika klasser, Donny hamnar i jaktklass då han har jaktmeriter på sin lista.

Nej nu måste jag återgå till plugget, ska skriva upp lite stödord inför seminariet i eftermiddag, om genus - kvinnligt och manligt ledarskap.. 

Regn, regn och åter regn

Regnet vill aldrig ge sig här i Umeå, dag in och dag ut regnar det och blåser. Nu är jag less på det! huvva.. Och på skolan öser det ner arbeten som ska göras, texter som ska analyseras, tentor som ska göras, litteratur som måste införskaffas och grupparbeten, seminarier..Ja, listan kan göras lång..Så jaa, nu får det sluta regna, både ute och på skolan!

Har iallafall nyss ätit, lagade pasta och baconsås till det. Så då kan ni ju kanske lista ut vad som väntar nu..

Riktigt tråkigt inlägg men livet är ju inte alltid prima


RSS 2.0