Vilken födelsedagshelg!

Jag måste börja med att berätta för er om gårdagen! Efter middagen så blev jag kidnappad av henke, alle, och ante, med ögonbindel så fick jag sätta mig i bilen, och iväg for vi. Jag hann ju tänka allt möjligt som dom kundes ha tänka sig planerat, och efter en massa kringelikrok-vägar som står vi iallafall i stan, utanför Lasergame! Så det var vad jag gjorde igårkväll! Väl där så var också jocke på plats, så vi spelade och smög runt med vapen som i ett tv-spel :P Skitkul!! Hade aldrig varit på lasergame förut, men nu har jag det, och jag vill definitivt göra om det :D Dock så halvsprang jag rakt in i en vägg, och slog både näsan och stortån rejält, men, vad gör man inte för spelet?

Jag kan väl säga att jag haft födelsedag nr. 2 idag, för det har varit släktkalas här hos mamma i eftermiddags. Så nu har jag firat i mer än en vecka..Började förra lördagen då jag var ute och åt på Golden med pappas familj, sedan i torsdags så var farmor och farfar och hälsade på och grattade, sedan nu då, lördag och söndag..Det är inte så dumt att fylla år ändå :) Jag vill också passa på att tacka för alla gratulationer jag fått i helgen!

Imorgonbitti så väntar ett löppass på mig, nu är det full satsning som gäller!! Sedan väntar lite betygs-snack och därefter ska jag på arbetsförmedlingen. Om jag hinner så far jag på enda danslektionen för morgondagen också, dock så prioriteras arbetsförmedlingen.

Ha en bra måndag!

Ingen tonåring längre

Idag fyller jag 20, dagen började med en present av min favvo, dvs henke, då jag fick ett kuvert, och i det så låg ett papper med bilder där det stod "Saltströmmen" ! Så jag ska få fara iväg till Norge och fiska :D Nu i eftermiddag så har vi varit hos mamma och anders, och ätit laxsoppa och fikat. Fick skinnjackan som jag önskat mig! Dock är ju vädret inte särskilt optimalt för skinnjacka om jag säger så......

Snart blir det en grillmiddag och just nu sitter jag här och svettas floder..Men man ska inte klaga på värmen!



Jag - en riktig drömmare

Imorgon fyller jag 20 år..Och kolla in bilden bara, man kan riktigt se vilken mogen kvinna som sitter där på stenarna, skarpheten i blicken och visheten hon besitter..Visst? Snälla, visst kan man väl se det? ;) 



Det blev bråttom nu

Har sprungit runt på Strömbacka nu på morgonen och pratat med alla möjliga, det har visat sig bli akut att sätta mina betyg, eftersom att de ansvariga för att mina betyg sätts bara är ansvariga tills den dag jag fyller 20. Sedan så blir det Komvux som tar över, och de vet ju ingenting om vad jag har gjort, eller om dans överhuvudtaget. Och när fyller jag 20? Jo, imorgon!! Så det känns faktiskt sådär..

Nu har lärarna som ska sätta mina betyg iallafall satt dem, och jag har varit och betalat mina prövningar, kollat upp vilka betyg som ska på vilken kurskod osv. Nu ska jag vidare och försöka leta upp en studievägledare, helst på Komvux, som kan reda ut hur jag gör med mina betygspapper som jag måste komplettera senast 18 juni till mina ansökningar till universitetet. Det blir mycket nu.. Och det är väl typiskt att studievägledaren för yrkesdansarprogrammet är borta tills på måndag då man verkligen behöver henne?? Lite lätt frustrerande, men, jag är halvvägs på att få allting löst nu!

TV 4 och Piteå-tidningen

Nu på morgonen så har jag varit på balettlektion, 08.10. Men det var inte vilken lektion som helst, då TV 4 var där och filmade vår lektion, med anledning av det hot som finns mot utbildningen. Jag tror att det kommer att sändas ikväll kl. 18.30..Håll utkik! :)

Föressten så finns ett bildspel ute på Piteå-Tidningens hemsida, http://www.pitea-tidningen.se/, från vår föreställning. Klicka på fliken Kultur så ska det komma upp!


         

Belöning

Idag har jag haft en hemsk huvudvärk, bara på höger sida av huvudet, och ner i höger sida av nacken..Hade faktiskt riktigt ont om jag får klaga lite :P Vet inte vad det beror på riktigt, men det kan nog vara både en kombination av att man börjar slappna av nu efter föreställningarna, och att jag har lite vätskebrist i kroppen, är ju inte världsbäst på att dricka då jag tränar mycket..

Nu ska jag börja göra mig färdig, för ikväll så ska vi fira med middag på Thai Garden, alla som har jobbat med showen. Vi blir bjudna på detta som tack :) Det är vi alla världa tycker jag, kommer nog bli riktigt kul!

That´s Entertainment

Igår var det äntligen dags, vår tur i strålkastarljuset! Som vi alla hade längtat. Det blev en otroligt fartfylld och rolig föreställning. Snabba klädombyten, adrenalin och glädje! Jag vill tacka ALLA som var där och tittade! Det har varit en period med väldigt mycket rep i flera månader, och det var igårkväll då vi stod på scenen som man kände att wow, det var värt precis allt slit, alla tidiga lördagar, söndagar och alla extratimmar på schemat!


Phantom of the Opera

Cabarét

Mitt solo

Mitt solo

All that Jazz

Misaigon

Cour in me

Chorus line

Fotograf: Henrik Wiklund

Imorgon smäller det!

Idag har vi varit och repat på scenen, med ljus och allting.. Vi började 8 imorse och jag kom hem 19.30..En lång dag med andra ord, och egentligen så har vi dansare inte gjort särskilt mycket, utan mest väntat, och väntat..och väntat..Det tar rätt lång tid att fixa allt med ljus och andra tekniska saker.

Men imorgon är det äntligen dags! Så vi ses väl där?

En söndag i bilder

Vi hade en supertrevlig kväll igår på Golden, vi åt mycket god mat, som vanligt med andra ord om man äter där. Själv åt jag en plankstek och henke åt kräftinbakad oxfilé´tror jag det var, sedan var det lite blandad kompott, men oxfilé var mest populärt. (Såklart)..

Idag så har vi repat, igen..Blev ett genomdrag bara. Sedan har vi burit över lite grejer och scenrekvisita till Christinasalen. Imorgon så blir det scenrep och genrep! Ska bli mycket roligare än att bara stå och nöta i danssalen. Pröva allt med ljussättning och så.

Efter detta så åkte jag direkt vidare till Lillpite där jag hälsade på en tremänning till mig, Johanna, hennes sambo och deras lilla dotter som snart blir 2 månader, som var uppe över helgen ifrån Stockholm. Det var 90-års kalas igår(Lördag) för min gammelmormor, och då har de varit med och fotat 5 generationer. Tyvärr så missade jag detta kalas pga. dansrep så det var kul att vi hann träffas ändå innan de skulle åka iväg.

Ikväll så har vi (jag, henke och alle) varit och fotat lite här och var, bla. i Svensbyliden där det är väldigt fint. Efter det så åkte vi mot roknäs och hamnade  hos Jeanette, Ida-Therese och Theo. Vi stannade där ett tag och sedan så åkte vi vidare hemmåt. Här är ett litet plock av de bilder vi tagit under kvällen:


 Tagen av Henrik vid Svensbyliden.


Bild tagen av Henrik vid Svensbyliden.


Bild tagen av Henrik vid Svensbyliden.


Bild tagen av mig vid Solstrand.


Bild tagen av Henrik.


Bild tagen av Henrik.

Födelsedagsmiddag

Repet gick bra idag, dock så är de flesta otroligt trötta i både kropp och huvud, det tar på att ligga i. Nu har jag iallafall nyss fått i mig en tårtbit, idag har det firats hemma, Micke, min plusbror fyller år i dagarna, och jag fyller år om precis en vecka. Så det har varit lite folk här idag medans jag har varit borta. Ikväll så ska vi gå ut och äta hela familjen på Golden Dragon, så det blir födelsedagsmiddag i förskott.

Idag så använde jag aldrig klänningen, för vi repade på andra nummer, men imorgon ska jag försöka få till en bild..I promise!


Jesus Christ Superstar - I don´t know how to love him


Det finns en mängd bra musikaler, men den här låten ifrån Jesus Christ Superstar tycker jag är speciell..När jag gick på Svenska balettskolan så satte vi upp just en egen version av musikalen JCS, och detta är en låt som fastnade direkt..Finns mängder av versioner på låten men detta är iallafall en:


Det blir mest inlägg om dans nu..

Ytterligare en repdag har passerat, dock inte utan bekymmer..En i gruppen har stukat forten idag! Inte bra..Hoppas att det inte är så allvarligt som det verkade. Hon verkade ha väldigt ont! :/

Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå ut och gå, eller om jag ska ta mig i duschen. Duschen låter mer lockande, men det är så härligt väder ute. Vi får se hur jag gör. Jag har föressten dansat i min klänning nu, och det blev jättebra! Raymond tycker att jag ska ha mer tyg i klänningens nedre del så den blir ännu vidare, men jag tycker att det räcker som det är nu, och det är jag som har sista ordet om det, så ;)

Imorgon ska jag försöka lägga in en bild på klänningen så att ni får se hur den ser ut!



 Inför fjolårets slutföreställning

Vad ska jag göra, när jag får livet tillbaka? ;O

Ja, det går framåt för mig, eller för oss. Rep hela dagen igår och så blir det även idag, på lördag, söndag och måndag. På tisdag är det dags! Det är så roligt att jag har så många som kommer och tittar! Kommer bli hur kul som helst. Frågan är ju bara vad man ska hitta på när allt det här är över, då man får tillbaka sitt liv.. Till helgen så fyller jag 20 år iallafall! :) Bra att det var nästa lördag och inte i helgen, då hade man ju inte haft mycket tid över.

Nu är det bara för mig att säga tack och adjö, ska packa min matsäck och sedan bege mig till skolan. Ha en bra dag!

Kurra gömma

Är hur trött som helst nu och har ont i huvudet. Blir en tidigt kväll. Dagen har bestått av rep mellan 10-17.00. Kommer typ befinna mig i himlen efter tisdag till veckan, bara en danslektion/dag + massa tid över till löpning och annat! Är just nu grönless men kommer såklart vara otroligt glad på tisdag och tycka att det var värt allt slit!

Nu måste jag ägna lite tid åt att leta, för mina grejjer leker kurra gömma med mig. (Eller så är det jag som leker det med dom??)..hmm. Måste hitta saker som är borta. Är så jobbigt att gå och ägna sina tankar åt saker som man inte kan hitta.

Tyvärr, men roligare än såhär blev det inte idag ;P

Varmt minne

Oerhört varmt och härligt väder idag! Ångrade att jag tog på mig jeans idag, det var så otroligt varmt där jag satt och väntade på bussen så jag trodde att jag skulle brinna upp i mina jeans. Det fick mig iallafall att tänka tillbaka på en dag då jag och Henrik nyss hade träffats, och vi gick runt i stan och tillslut satte vi oss på en bänk i badhusparken och myste. Men jag kan tänka mig att han led, för det var nog varmaste dagen på hela sommaren, och han hade de mörkaste jeansen man kan hitta på sig, och det vart så varmt på jeansen att man inte kunde ta på hans byxor. Men vad gör man inte för att vara fin? ;)

Idag har vi iallafall mest repat, det blir inte så himla seriöst med att hålla tiderna denna vecka, vi körde ca en halvtimma balett idag, och sedan övergick vi till att repa. Och det är väl ungefär hur hela den här veckan kommer att se ut. Rep, rep och ännu mera rep! Jag kommer inte köra så mycket löpning, utan kroppen känns väldigt sliten just nu, så jag ska fokusera på dansen och efter tisdag nästa vecka så drar jag igång för fullt igen!!

Det är fortfarande inte för sent att få biljetter till föreställningen, så hör bara av er till mig så fixar jag fram biljetter om ni vill komma och titta! 26e maj, kl 19.00 i Christinasalen.

Helgen

Jag har inte varit bra på att uppdatera, men det kanske inte gör så mycket, då hinner det ju hända någonting mellan varven! Igår under dagen så repade jag (som vanligt), vi körde igenom schemat som det är tänkt att vi ska visa upp det (under de två föreställningar som visas på dagen, dvs den förkortade versionen som är skolföreställningar), och det fungerade rätt så bra. Kvällen bjöd på lite 30-års firande då henkes äldsta bror fyllt 30.

Idag har jag varit ledig från rep och det har varit helt otroligt skönt att få göra någonting annat än att repa på en helgdag. Så jag och henke begav oss till våran lägenhet i Umeå och hade med oss ett ex. antal flyttkartonger med köksgrejer samt en byrå. Vi städade och skurade ur hela lägenheten samt alla skåpar och skrymslen som finns, och sedan diskade vi alla köksgrejer, eftersom de mesta stått nerpackat i ett år eller tre. Det tog väl mer eller mindre hela dagen att städa men det känns otroligt skönt att ha gjort det nu! Nu vill vi bara fixa klart allting och få det fint! Men vi har ju mer eller mindre hela sommaren på oss, hehe.. Men man blir verkligen sugen på att göra färdigt!

Har inte blivit någon löpning i helgen, men jag har verkligen behövt vila. Nya tag till veckan!


Rensar och packar

Rensar bland papper och lådor och grejer. Det är skönt att få bort en massa skit! Har packat ner två par nya täcken och kuddar i säckar, som ska förvaras här någonstans tills nästa umeå-resa. En flyttkartong med grejer har jag också fått ihop här hos pappa. Hos mamma har jag betydligt fler (då alla mina saker som jag fått i julklapp osv har hamnat hos henne i en garderob).. Ikväll väntar bio och "Änglar och demoner" , henke har pratat om denna film nu några dagar så vi får väl se om den var sevärd ;) Jag tror helt klart att den är det, även om jag inte läst boken (läser mycket sällan böcker)..

Ha en trevlig torsdagkväll allihopa!

Löpningen löper på bra

Liksom igårmorse började jag dagen med löpning på Ursberget, det är skönt att göra bort att springa på morgonen, dels för att man är nyutvilad och fräsch, men man känner sig så mycket piggare sen! Just nu känns det inte som att löpningen ger resultat, idag var jag jätteseg i benen, men sen är slingan jag sprungit igår och idag fullt av långa backar! Igår agerade henrik personlig tränare och peppade och pressade mig att ta alla backarna och inte stanna av, så det är nog inte så konstigt att jag är trött i mina ben idag. I längden så hoppas jag såklart att det kommer ge mer tillbaka än som det känns nu.

Kan väl lämna lite andra uppdateringar också, har inte hört något nytt om min klänning, men jag tror att den börjar bli klar snart. Tjiho! :) Nu är också alla nummer klara till föreställningen, blir massor med rep nästa vecka, då det är sista veckan innan föreställningen. Det känns såklart jättekul och spännande att det närmar sig föreställning nu, men samtidigt så ska det bli så oerhört skönt när det är över..Få mer tid över till annat, som  att t.ex. få fara till Umeå nån helg, och kunna lägga mer krut på löpningen och lite annat träning, jag tycker väldigt mycket om dansträningen, men ibland så behöver man variera sig.                          
         

Skrivar-brist

Ja, jag har egentligen inte så mycket intressant att skriva idag. Allt flyter på enligt schema.. Ringt ett samtal idag angående sommarjobb men, det ser mörkt ut, är på reserv-inhopparlistan, men allt beror ju på vilken sommar det blir. Vi får se. Man får hoppas på det bästa :)

Hm..Annars är jag väl lite småmör i kroppen, det är mycket nu. Påminner er om att jag har biljetter till föreställningen om ni vill komma och titta :)


Livin´ under your spotlight

Hej på er!
Idag har jag tränat på bra tycker jag..Började imorse, då jag och henke sprang en morgonrunda på ca en halvtimme, och sedan direkt till skolan för balett. Därefter lunch, sedan jazz, där vi körde mycket fysövningar, som t.ex. mage, rygg, armar rumpa. Superbra :D 

Efter skolan så åkte jag tillbaka till henke igen, och där har jag vägt mig för en stund sedan. Säger inte vad jag väger ;) Men dem har en våg som kan mäta % fett i kroppen också, inte bara vikten. Vet inte om den är exakt, men jag tänkte att det kan ju vara kul att se om det händer något med kroppen som följd av löpningen jag lagt in och tänkt fortsätta med över sommaren, förhoppningsvis. Kul och se ska de bli iallafall! :) Hoppas ingen tror att jag är världens kontrollfreak som väger maten och räknar kalorier och tvångstränar, för jag är en livsnjutare som älskar godis, fika och annat gott! Tänkte bara ifall att någon får för sig något annat.. Men jag tycker det är kul att träna och se resultat också.

Nu måste jag röra på mig (haha), jag ska iväg till mamma snart och packa, för idag byter jag och ska vara hos pappa. Sista sommaren jag bor hemma och flyttar mellan, oj så skönt det ska bli på sätt och vis att få ett boende där jag alltid är och bor. Ett eget :D

BILJETTER TILL FÖRESTÄLLNINGEN

åh vad blogg.se är segt idag! Det är då inte min dator, för allt annat jag gör går ju fort. Nu har jag plockat och städat, packat och grejat. Om ca en timme ska jag ju iväg och repa, och efter det ska jag till henke som vid den tiden redan kommit hem :) Gud vad repet idag kommer kännas långdraget...


Snart är det dags för årets slutföreställning. Denna bild togs
från slutföreställningen för 2 år sedan, våren 07.

Om det är någon som vill komma och se föreställningen, den 26e maj kl 19.00 i Christinasalen (bredvid noliarestaurangen), så är det bara att höra av sig till mig. Föreställningen kommer att delas upp i 2 akter, då vi har så otroligt mycket att visa upp. Jag skulle tro att vi håller igång mellan 19-21, med en paus mitt i. Det är gratis att komma och titta, men man behöver varsin biljett för att komma in, som ni får av mig. Detta för att vi ska veta ungefär hur många som kommer, så att inte någon blir utan plats. ALLA är välkomna! Även kompisars kompisar, vänners släkt, släkts vänner, din gamla barndomskompis, ja, alla :)

Löpning och chips, ingen bra kombination

Ja, då kan man konstatera att ytterligare en lördagkväll är gången, och inte kan jag säga att jag mår mindre dåligt ikväll heller. Kvällen började bra med en löprunda på 7 km tillsammans med mamma vid 19 tiden, men avslutades med ett telefonsamtal av mamma på hemtelefonen, som ringde till min mobil där jag sitter i mitt rum på övervåningen (jag vet, höjden av lathet men det är så vi brukar göra här hemma) och sade att hon hittat både godis och chips som hon glömt bort. Givetvis så har jag nu suttit och fullkomligt pressat i mig detta.

Påtal om löpning, så har jag hört att man förbränner lika mycket kalorier för varje kilometer du springer som vikten du väger. Så om du väger t.ex. 80 kilo så förbränner du 80 kalorier på 1 km.

Uppdatering: klänningen

Idag är det Lördag, vilket betyder att min henkis kommer hem imorgon..Kan det inte bara bli söndag nu?? Iallafall så har jag rep idag, kl 13. Jobbig tid..hade hellre börjat repa vid 10, 11. Då har man ju resten av dagen kvar, men nu är den helt kapad. Imorgon har vi också rep kl 13. :/

Kan berätta någonting roligare, och det är att jag var och provade min kläning igårkväll, den börjar bli färdig snart! Ser ut som en riktig aftonklänning..Kommer bli tjusigt :) Här ser ni en bild av klänningen som vi hämtat inspiration från:



Nu ska jag iallafall försöka få i mig lite frukost, och höra med min mor om vi ska fara iväg idag. Hon har tänkt köpa flyttkartonger att lägga sina köksgrejer i då dem ska rensa.

En skojsig lista

Hihi, tyckte den här listan vad så rolig, så jag har lånat den ifrån malin (som också har gjort min bloggdesign).

 

1. Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg!
3. Stanna när du räknat till 10 och skriv första meningen i det sms:et.
4. Gör så på varje fråga.

Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Glöm inte bort att ringa :)

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Sara får skjuts av Linn hem ikväll.

Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Min Redheartedbees :)

Vilket sms blev du mest berörd av?
Okej, det är lungt, ha en fin helg du med! :)

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Lena jobbar en stund ikväll..

Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Jag har glömt telefonen i lastbilen!

Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Förlåt, har suttit i restaurangen länge och så, men jag ringer imorgon! ;)

Vad vill du höra mest av allt?
Är ni kvar i Boksel??

Vad kommer att bli dina sista ord i livet?
Okej då vet jag..


Haha;) Undrar vad det är jag får veta inna jag dör :O

Ledig dag idag

Idag ställde jag ingen väckarklocka, eftersom att jag inte behövde det..Så jag steg upp strax efter nio idag. Och ska jag vara helt ärlig så har jag inte gjort en enda liten pinal sedan dess..Jo, för ett tag sedan så åt jag lite brunch kan man väl säga, rostade två mackor och satte chili con carne på dessa. Gott!

Nu väntar jag på att det ska få sjunka ner i magen min, för jag sitter här löparklädd och ska ut och springa snart. Är egentligen rätt otaggad på löpning idag, men det ska ändå bli skönt att komma ut i friska luften ett tag.. Vet inte vad som händer efter detta, men jag ids faktiskt inte ha en massa planerat, skönt att bara ta dagen som den kommer..

Min fina klänning är pågång

Ikväll gjorde jag och mamma ett utbyte. Hon fick massage av mig, och jag fick godis av henne. Vilken bra lön. (Dessutom fick jag också lite massage).. Nåväl, tänkte skriva att jag idag fått pröva klänningen som är till mitt solo, inte den färdiga versionen utan en provklänning i nått sämre tyg. Det kommer bli superfint! Den ska bara bli liiite längre.. Ska lägga in bilder sedan så ni får se :) Ingen löpning ikväll, man behöver vila också. Dock blir det löpning imorgon. Jag har inga danslektioner då.

Nu ska jag inte lägga ner så mycket tid här, jag ska skriva en projektarbetes-rapport.. Skulle bara uppdatera om klänningen! :)

Nu har jag fått nog

 


Nu har du varit borta länge nog i Sydafrika tycker jag..Längtar efter dig! :)


Dansens konsekvenser

Hittade en bild på datorn nyss, såhär kan ens knän/smalben se ut efter lite hårt slit i danssalen. Detta är efter veckan då Paolo varit här, om ni minns han? Vi hade mycket snurrar på knäna och sånt, och har man inga knäskydd, ja, då kan det sluta ungefär såhär..


Att prestera då man är inställd på att inte orka

Satt och filosoferade hur jag skulle göra med löpning idag, trist väder = blött i spåren..Tillslut bestämde sig mamma för att följa, så då tog vi oss ut. Jag tänkte springa 3 km för jag kände mig lite halvers idag, men hon drog med mig på en 6 kms runda, och då har jag inte ens räknat med backträningen vi körde efter halva!  Är så nöjd, jag är så nöjd med mig själv..

En underbar hemmafru

Idag hämtade mamma mig efter skolan, och berättade att hon varit och handlat. Av den anledningen så kom vi in på matlagning, och jag sa till henne att jag inte kan laga mat, henke och jag kommer svälta ihjäl i våran tvåa. Jovisst, jag kan koka makaroner, steka korv, köttbullar, köttfärs..enkla saker. Koka potatis (huh?), laga fisk m.m i ugn (ehh?)..Idag skulle jag steka fiskpinnar till lunch. Vad gör jag? Jo, lyckas bränna dom! Herregud hur ska detta sluta. Jag måste lära mig att tvätta kläder, ja en massa saker. När jag tänker efter så får jag lite smått panik. Och tänk om henke kommer spela hockey i ume, då kommer de ju bli massa tvätt, och jag dessutom kommer träna på iksu förhoppningsvis. Shiit..Och betala räkningar, och massa annat. Jag har dragit mig i ca 2 veckor bara för att byta glödlamporna till lampan i taket i mitt sovrum, trots att då jag väl gjorde det så var det ju klart på två sek. Iallafall, då jag nämnde för min mor att jag nog måste börja öva hemma, så tyckte hon såklart att det var, både en högoddsare, och ett inte alls för dumt förslag.


Supertråkigt väder

Vaknar och ser att det är alldeles blött på vägen, och regnar gör det..Har sovit otroligt dåligt inatt, rivit täcket upp och ner och vaknat hela tiden..Känner av kroppen efter löpningen igårkväll kan jag också säga..Men det är bra, det är så det ska vara, då vet man att man tagit i! Hade helst av allt bara velat ha en slödag idag, ligga på soffan och se på massa dåliga serier..Men nu har jag stigit upp extra tidigt (börjar 12.00 med matte idag), just för att hinna plugga lite innan jag ska iväg. Sedan har jag balett och rep, mellan kl 13.50-17.00.. Hoppas ni får en bra dag, jag ska försöka vara effektiv iallafall.

Ben som vill springa fort

Det blev 5 km på 25 min..Tryckte på i stegen idag och det flöt på ganska bra, känner mig stolt över mig själv såhär efteråt! Hade det varit en mil och jag sprungit i samma tempo hela vägen hade jag sprungit en mil på 50 min..Go go!

Nu ska jag duscha och sedan ska jag fara till Ruth (mammas svärmor) och lämna ett tyg till soloklänningen som hon ska hjälpa mig med. Fullt upp ikväll, därefter blir de lite städ och plugg.

När hennes vältränade kropp trycks upp i ansiktet på mig blir jag tjurig och far ut och springer



Kom hem från skolan vid 5-tiden, har haft 1.5 timmes balett och efter lunch 2 timmars rep. Skulle egentligen ha varit 1.5 timmes jazz därimellan också, men då hade åk. 3 (som jag dansar med) någon föreläsning om droger på skolan som de var tvungna att gå på. Har fått i mig middag nu, och sitter och laddar upp för ett löparpass. Måste bara smälta maten lite först. Ska lägga in lite ny, bra musik i min mp3 så är jag taggad till tusen.

Föressten, ska erkänna vad jag gör för att motivera mig själv till att exempelvis fara ut och springa. Som bakgrundsbild på datorn så har jag lagt upp en bild på en cool vältränad tjej (henke har nog absolut inget emot mina konstiga motiveringsknep iaf), som varje gång jag slår på datorn så kommer hon upp, och påminner mig om att fara ut, istället för att spendera massa tid framför datorn. En tjej jag har som förebild (iallafall hennes filmroll, men hon har ju dock tränat upp sig för att se ut som hon gör i filmen) är Hillary Swank, Million dollar baby.. Tänk om man fick ha hennes kropp. Iallafall har det hjälp mig någon gång då jag tappat gnistan. Även om jag nog aldrig kommer att få hennes kropp för att jag far ut och springer några gånger i veckan, så har det iallafall hjälp mig ut några gånger då jag tappat motivationen.


Lägenheten

Nu är jag för en stund sedan hemkommen från Ume! Har nu varit och hämtat ut våra lägenhetsnycklar och sett på lägenheten och så. Mycket fräsch och fin måste jag säga, men den är ju byggd 2008 också så. Verkar vara bra system för tvättstuga och sånt. Nära till sophus, tvättstuga, förråd. Vi monterade ihop köksbordet och stolarna som vi hade med oss också. Det här kommer bli super..Längtar tills vi flyttar! Vi tog bilder, men jag lägger nog upp när allt är klart, ser så tråkigt och kalt ut nu.. Lite spänning och väntan måste ni ju få i bloggen.. ;)

Hade tänkt fara ut och springa en sväng nu ikväll, men nä, jag orkar inte, har varit trött hela dan, så jag ska plugga lite nu och sedan ska jag faktiskt gå och lägga mig. Har ju en lång dag av dansträning imorgon också. Ciao!

Tungt köksbord och god sallad

Imorgon åker jag och Pia, min svärmor iväg till Umeå och ska hämta nyckeln och äntligen få se våran lägenhet! Jag och henke har köpt ett köksbord och fyra stolar, så jag gick och tog fram bordet för att se hur stort det var, och det var betydligt större än jag minns det..Så om det ryms så får det kanske följa med ner imorgon..

Idag, efter löpningen så gjorde jag en sallad till mig, mamma och Anders. Den blev faktiskt riktigt god, även fast vi inte hade nå räkor eller kyckling eller någonting sånt. Så det blev isbergssallad, tomat, gurka, rödlök, fetaost, ägg, samt en röra gjord på turkisk yoghurt och kryddor. Till detta så hade vi stekta vitlöksbröd..Blandade olivolja, flingsalt samt vitlökskrydda (vi hade ingen vitlök hemma, annars hade det varit pressad vitlök i), sen penslade jag på detta på bröden, båda sidor, sedan stekte jag dessa i stekpanna tills de fått färg..Mumma!

 

Just ja, glömde väl säga hur det gick i Luleå ? Vi hittade ett tyg som var glansigt i rött, inte direkt vad jag hade tänkt mig men det kan nog bli bra! Jag har ju en duktig sömmerska till min hjälp. :) Ni får väl se resultatet sen!

Att inte kunna äta frukost

Nu har jag sprungit min runda på 5 km. Kändes dock inte alls lika bra som det gjort hittills. Kändes konstigt i magen, inte som att jag skulle spy men, som att det hade kunnat vara så? Kom iallafall fram till att jag skulle ha ätit mer till frukost och istället väntat lite längre med löpningen. Kände mig tom i magen, heltom.. Hade fått i mig en stor smoothie innan jag for, med yoghurt, hallon och blåbär. Skulle ha ätit mer. Men, jag är ingen frukostmänniska. Vad kan man äta till frukost om man inte är en frukostmänniska? Jag äter oftast då för att jag måste, men jag har egentligen aldrig varit något stort fan av fil, flingor, gröt och sånt..Mackor kan gå bra, men då äter jag ju oftast bara en..och det räcker ju inte? Och man orkar ju inte stöka upp en brakfrukost med omelett eller andra omständiga saker..



Nu ska jag duscha, äta, och därefter sätta mig ute på altan och plugga matte. Det är så behövligt att jag borde få fängelse om jag inte gör det nu!


Morbror är tydligen gormigare än vad folk trott

hahaha, måste bara skriva in vad min morbror skulle ha hetat enligt sidan, baserat på min mormor och morfars namn..Gorm!! Vem har ens kommit på att man skulle kunna använda det som ett namn? "Kom nu Gorm, så går vi!"

Haha så sjukt..

Lite tidsfördriv-fakta

Hm, av en slump hamnar jag på en sida där man kan få upp passande namnförslag på bebisar baserat på mamman och pappans förnamn. Om jag och henrik skulle få en flicka skulle hon då tydligen heta Fatemeh (?!?!)..Och om det blir en kille så skulle hans namn bli Gabriel. Gabriel är väl fint men enligt mig känns det lite väl mycket bibliskt..Och Fatemeh? Arabiskt namn?

haha, hmm..Och jag, baserat på mina föräldrars namn, skulle egentligen heta Ingrid. Tack, tack av hela mitt hjärta till mamma och pappa för att så inte blev fallet. Henrik skulle egentligen ha hetat Jimmy. Det skulle han nog inte ha passat i! :P Han är verkligen en "henke".. :)

haha, kul sida iallafall!

Luleå idag

Nu bär det strax av till luleå, ska dit och kolla om jag kan hitta nåt typ till en klänning som kanske ska sys, till mitt solo. hela familjen iprincip (mammas) ska dit, vi ska kolla på kakel till köket också. Blir nog en snabbis i lite andra affärer också skulle jag tro. När jag kommer hem från luleå så får vi se hur benen känns, kanske tar en liten löptur om de tillåter, sen måste jag garanterat plugga lite grann.

Återkommer!


Det händer grejer

Vilken härlig dag det är idag! Solen skiner, det är varmt, jag har klänning på mig. Alla är ute, antingen i trädgården och grejar, eller sitter ute med en bok och solar. Folk rensar, pantar burkar på affären, äter glass. Idag så vaknade jag av att henke ringde, dom landade i Sydafrika imorse. Så jag pallrade mig upp istället för att somna om och så klädde jag om och for ut och sprang. IGEN! :D blev samma runda idag, dvs 5 km. Känns bra.


Åkte för en stund sedan och hämtade min syster, och påvägen dit så ser jag att det brinner i nåt sånt där torrgräs, (ser ut som hö). Så jag saktar ner och kollar vad som händer och då kommer brandbilen dit och tar hand om det. Nån måste ju ha tänt på det? Påvägen hem ser min syster (på ungefär samma ställe), en polisbil och strax bredvid en polisman som bryter ner en kille. Det händer mycket i området där jag bor, igår så var det livat värre med polisbilar och annat, kring hyreshusen som finns här. Det gäller att låsa kring om sig..


Nu är det dags för middag, grillat blir det!


Det blev inte riktigt som jag tänkt mig

God morgon. Blev en rolig kväll igår med mycket surr bland gamla arbetskamrater hos robban. Kvällen avslutades på Sunes för ett skrov och sen blev det hemfärd. Gick dåligt för mig på eftermiddagen, robban kom och skulle hämta mig och min cykel, så var det tänkt att jag kunde cykla hem sen, men när vi kommer fram till robban, han har lastat av cykeln, jag ska låsa upp den för att rulla den till hans hyreshus, JO, då har jag ju tagit fel cykelnykel med mig!! Och dessutom glömt ta med mig plånboken! Haha, men det är lite typiskt mig. Så idag får jag väl fara och hämta cykeln och lämna igen de pengar jag lånade av honom igår.

Idag blir det nog plugg, en löprunda, städning och förhoppningsvis nåt annat roligt sen som väger upp allt de tråkiga jag måste göra idag :P (Fast löpning är ju egentligen inte så tråkigt, de var mest matten och städningen jag syftade på)..

Nu ska jag käka dagens viktigaste måltid, nämligen frukosten.

RSS 2.0