Premiärdoppet avklarat

Idag, eller rättare sagt ikväll så blev det premiärdopp för min del.Jag, Henke och Alle åkte ner till Vitsand och badade. Det var faktiskt extremt skönt med lite svalka! Bränt mig har jag också gjort idag. Somnade på en filt ute och mådde så gott så gott... :)

är ledig imorgon också, så det är bara passa på att vara ute i solen om den är framme! Sedan blir det jobb tors, fre och lör. Vi hörs!

Efter mycket jobb och lite sömn (Men jag klagar inte!)

Det är en trött tjej som sitter bakom tangenterna, det blev mycket jobb i helgen = har sovit för lite. Men det blir bra, - två lediga och förhoppningsvis soliga dagar har jag nu framför mig ;)
Har ju börjat jobba på Adana nu och jag kan säga att det här blir nog bra! Trevliga människor.

I övrigt händer det väl egentligen inte sådär värst jättemycket, försöker sola då jag kan :) Tråkigt inlägg men, nu vet ni iallafall att jag lever!

Soliga dagar

Ojoj vad bloggtorka jag har haft nu ett tag. Det händer lite för mycket annat just nu. Solen skiner för fulla muggar om dagarna, och jag försöker suga upp varenda solstråle, för vet ni vad? Imorgon börjar jag att jobba! Ska hålla till på Adana, så kom in och ät någon dag vettja :) I helgen blir det att hjälpa mormor också att stå på Öjebyns kyrkmarknad. Och sedan jobbar jag natt fre och lör. Det blir fullt upp men det är precis så jag vill ha det!

Idag så har jag varit ute med båt tillsammans med min pappa Nisse och hans sambo Lena, och vi har varit runt på massa olika ställen, både och solat, lunchat, tittat på fina hus efter kusten, glidit runt kring stan, ja, allt möjligt! Och behöver jag tala om att jag har bränt mig? ;) Livet är allt bra ibland!

En tripp till Umeå

Igår åkte jag och Angelica ner till Umeå, dit vi varit och lämnat lite saker både i hennes och i min lägenhet. Det blev även premiärövernattning i min och henkes lägenhet då vi sov över där inatt! Umeå är en väldigt trevlig stad som ska bli väldigt kul att flytta till. Däremot så var det väldigt lyhört då vi skulle sova, man hörde allt som hände ute, och även dom som bor ovanför oss när dom gick omkring. Men det blir väl bättre förstås då vi fått in både möbler, gardiner och annat kan jag tänka mig. Jag blev väldigt förkyld nu inatt, så det känns inte alls så himla kul de nu. Vill ju kunna träna!

Kring utbildningshållet nu så har jag skickat in mina kompletteringar, dvs betygen som jag har läst upp, så det är klart och det känns väldigt skönt. Vi var in och kollade på en sida igår också där man kan se hur många som sökt till alla olika utbildningar och universitet som finns, och hittade då min. Totalt var det kring 250 som sökt till Idrottsvetenskapliga programmet, och ca 60 som valt det som förstahandsval. Det finns 40 platser. Så jag hoppas att det finns en liten knista hopp iallafall? :) Henkes utbildning (jägmästare), kunde man tyvärr inte kolla upp.


Sofie VG Berggren!

Idag så har jag verkligen lyckats med någonting helt sensationellt, jag har fått VG i matematik A. Jag fick VG på sista provet, 25.5 poäng av 35. Jag kan knappt tro att det är sant ;P Sedan så har jag även varit och hämtat mina dansbetyg på Strömbackaskolan. Då jag ringer till kvinnan som har hand om betygen på skolan, eftersom att jag blivit informerad om att jag ska få betygen hemskickade (som blev klart 29/5), men fortfarande inte fått dem hemskickade, så frågar jag hur det ligger till med mina betyg. Den enda hon då får ur sig är "Jaa, men dom har legat här på mitt skrivbord jäättelänge nu".. Så sade hon att hon kan skicka dem, men jag svarade snabbt att jag gärna kan komma in och hämta dem så fort som möjligt eftersom att de måste in på ett annat ställe snarast. Så det måste ha blivit ett missförstånd där. Menmen, nu har jag mina betyg här iallafall. Imorgon hoppas jag att mitt matematikbetyg från Komvux också är påskrivet och klart så att jag kan få skicka iväg dessa nu. Bråttom bråttom!

Nu ska jag strax iväg till Hemmingsmark och Kajsa för lite grillmiddag med dansarna från åk. 3 som jag dansat med iår. Det är ju deras student imorgon så dem ska klä vagnen ikväll också. Jag tänkte agera lite fotograf åt dem medans de klär den :)

Trevlig kväll!                          

  
...Och här är jag på min student ifjol (champagnefrukost i badhusparken),
på bild med Christoffer i min klass. Det var nog en av mina bästa dagar hittills!


Balen 2009

Nu har jag äntligen fått över bilderna, så jag överlämnar ordet till dem:

                                      Lillasyster Sara:





Kusin Niklas:




Henkes lillebror Alexander:





Henkes kusin Angelica:





Övriga:
























- Jag har fler bilder så det är bara att fråga ifall att ni vill ha -

Lite uppdatering

Jag har fortfarande inte fått veta vad jag fick för resultat på mitt matteprov, men det kommer väl snart hoppas jag. Börjar bli dags att få alla papper nu tycker  jag, för jag vill helst skicka iväg dom innan veckans slut, eller SENAST måndag!! Har varit på jobbcoach-samtal idag igen, och har fått lite heta tips på vart jag ska söka och vända mig. Innan veckans slut ska jag helst ha besökt alla ställen som jag stolpat upp att jag tänkt söka på.

Igårkväll så var det bal i Piteå och jag var självklart där och tittade, då både min syster Sara, kusin Niklas, Henkes lillebror Alexander samt kusin Angelica gick längs röda mattan. (Endast min kusin Niklas och Henkes kusin Angelica som tar studenten dock). Jag har tagit bilder med Henkes kamera men kan inte lägga upp ännu förrens jag har fixat fram minneskortsläsaren, men det kommer! :)


Nu behöver jag aldrig mer öppna matteboken, inte denna iallafall!



Har kommit hem från Komvux för bara en liten stund sedan, och jag är helt slutkörd! Men det finns nog ingen som är lyckligare än mig just nu, känns som att en tung sten har lossnat från mig..Jag har nämligen skrivit mitt sista matteprov nu. Jag är färdig, behöver inte fundera längre, jag kan inte göra något mer :D Har suttit från kl 8 imorse, jag pluggade ändå fram till halv 2, för då hade maria en provtid. Jag slängde i mig två bananer på hela dagen, så nu när jag kom hem höll jag på att svälta ihjäl. Öppnade då kylen och ser till min lycka att vi hade kvar både hemmagjord potatissallad och tzatsiki så det har jag nyss ätit! :)

Näväl, tillbaka till provet. Det kändes hyfsat, jag hade inte gjort det bättre på två dar till heller så. Max poäng man kunde ha var 34, så ja, vi får väl se hur det slutar..

Vårruset i torsdags

Ja, jag var som sagt och sprang Vårruset i Luleå i torsdags. Kan säga att det var bland det roligaste jag gjort! Har aldrig sprungit något lopp hittills, men jag blev såld! Så mest troligt så blir det till att springa tjejjoggen också.. Någon som vill hänga på? Iallafall, vårruset..Den slingan var 5 km och jag sprang på tiden 24.41. Det som jag tyckte var svårast var hur man skulle disponera krafterna, man vet ju inte hur banan ser ut om man inte sprungit den förr. Tex. vad väntar runt hörnet, är det backe/vad för typ av underlag/smal stig etc. Men det var iallafall skitkul, och jag och mamma lyckades ju hamna på förstasidan i kurirens bilaga. Dock med en mängd andra på bild, men ;)

Det var nästan häftigast i början när det stod 6 tusen kvinnor och värmde upp till några instruktörer och dunkande musik, hur coolt som helst! På plats var även Peter Siepen och Blossom Taiton(stavning?).. Vinnaren i vårruset, luleå sprang på tiden 16.10, kan inte säga annat än att jag är mäkta imponerad. Starkt gjort..

Kan också nämna att jag gått ner lite drygt 3 kg sedan jag började springa ordentligt i mitten av maj. Har egentligen inte tänkt så mycket på vikten utan mest konditionen, har inte ändrat matvanor eller nånting, äter godis och annat gott precis som vanligt! Så det är väl en liten bonus ;)

Nu framöver så ska jag försöka köra ganska mycket backträning, det är där jag är som svagast..Så om ni ser några galningar springa upp och ner på strömlida så är det jag och min mamma :D



Fotmassage

Efter en god middag och lite mys i soffan till film så har jag nu hämtat bärbara. Uppdaterar endast genom att säga: Jag ligger fortfarande kvar i soffan, och får världens bästa fotmassage..

Jo, tänkte skriva lite om vårruset som jag sprang igår, men det kommer nog imorgon :)

2 årsfirande idag

Idag var det precis två år sedan som vi träffades på studentbalen i Piteå, av en ren slump. Jag i balklänning - han i jeans. Tänk vad några blickar och ett "hej" kan leda till...



Prioriteringar

Mycket matteplugg nu, har bara tagit ett avbrott för lunch och ett kort inlägg. Blir mest troligt lite styrketräning sen i eftermiddag, om jag hinner. Har egentligen balett idag också, men jag måste prioritera matten..Nu är ju redan betygen satta, och jag vill såkart gärna dansa även bara för att jag tycker det är hur kul som helst, men, det viktigaste just nu är att jag hinner skriva matteprov så fort som möjligt, med ett resultat som ger mer än godkänt, och det innan jag måste skicka iväg papprena som kompletteringar till universitetet.

Rolig träningsdag

Idag har jag tränat tre pass, dock inte bara dans vilket känns väldigt kul och omväxlande! Började med en löprunda med henke och alle, vilket kändes bra, för dom håller ju ett högt tempo vilket gör att jag "tvingas" hålla ett högre tempo än vad jag annars gör. Jobbigt men det är enda vägen till bättre kondis, inga undantag! Fortsatte senare under dagen med ett danspass, jazz, där vi körde mycket styrke som mage, rygg armar, rumpa samt koreografi. Tråkigt dock att det var sista lektionen med Johanna! Avslutade med att gå till gymmet och träna lite överkropp.

Nu är det dags för plugg, matteboken here I come...

Jag är med och tävlar

Linda bloms (<-klicka) blogg finns just nu en tävling där man kan vinna 2500 kr att shoppa för på Junkyard.se. Jag är självklart med och tävlar! Förövrigt så har hon en bra blogg själv också som jag brukar läsa, har tipsat om den här i bloggen förut. Hittar du inte svaret på dina frågor kring allt som rör ditt hår och färgning, klippning, flättekniker och annat så hittar du det ingen annanstans heller! :)








Ny planering, nya tag!

Idag har vi haft betygssamtal om dansämnena, vilket både har varit roligt men samtidigt lite jobbigt..Mestadels jobbigt då det inte är som att samtala om vilket betyg man får i matte eller i engelska, utan det blir mer personligt med dansen. Men nu är det gjort! Jag har också varit på jobbcoach-samtal på arbetsförmedlingen, nu vill jag få allt som stavas jobb i rullning!

Imorse så blev det ett löppass som planerat, ca 6 km. Dock blåste det enormt mycket efter slingan som jag brukar springa, nere vid vattnet, så jag fick planera om rundan lite! Nu ska jag ta mig en promenad till Strömbacka och gymma lite. Sedan väntar matte, matte och åter matte! Sista provet ska göras, och det SNART!

                                        Med nya mål i sikte

RSS 2.0