Måndag

Donny börjar bli bättre, men har fortfarande varit väldigt dålig på att dricka. Igårkväll drack han dock massor med vatten, väldigt skönt tycker vi! Igårkväll var vi iväg och tittade på en lägenhet, vi tycker den vi bor i nu känns liten med hund och allt, och jag börjar tycka att det känns jobbigt att köket och vardagsrummet är ett enda rum. Tänk va skönt de skulle vara att kunna vara i köket och stöka medans henke har vänner eller tvärt om. Kunna se en film i vardagsrummet utan att slippa se disken och allt i ögonvrån! Den vi tittade på ligger på Nydala närmast Nydalasjön, är på 62 kvm och var fin, stor, bred hall, stora rum, parkettgolv i vardagsrummet där även balkongen är belägen. Skiljer 200 kr i månaden mellan den vi har och denna, men den andra är 17 kvm större. Så nu får vi se hur det blir. De flesta börjar som vi känner börjar vilja bo/eller redan bor på Nydala, som är ett väldigt fint område om man har hund. Blir ungefär lika nära till skolan som vi har nu, kanske liite liiite längre. Så vi får väl se hur det blir, ingenting som är säkert eller klart, vi står inte ens etta på den i kön.

Nu ska jag plugga, har sista inlämningen för i år på onsdag! Så det är bara få det gjort nu!! :)

Bajsvarning

Mycket har hänt sedan sist. I torsdags åkte jag hem till Piteå, för att på fredagen närvara vid min farfars begravning. Den var väldigt fin och enkel i sin helhet, inga krusiduller, precis som farfar var.

Donny var inte riktigt sig själv då jag åkte till Piteå, han hade haft väldigt ont i magen sent, sent på kvällen innan jag skulle fara (onsdagkväll), han kunde inte gå utan att börja pipa och krypa ihop. Stackarn, så ont han hade i magen! Han spydde också en gång under den kvällen, vi noterade också att han varken ätit eller druckit den dagen. Vaknade på natten av att han låg och pep och hade ont, tog upp han i sängen och låg och strök magen på honom tills han somnade. Vaknade på morgonen av att han låg nedanför min sängsida och att magen som gurglade och levde om, ungefär som att han var jättegasig och hungrig. Jag åkte hem, henke ringer och säger att han spytt två gånger till.  Ingen mat, inget vatten, ingen avföring. Han ringer veterinären då Donny nu börjar se trött och hängig ut. Får komma in direkt, blodprov, röntgen, dropp och kontrastvätska, därefter hem för att låta vätskan rinna ner till tarmen, och sedan skulle de in igen fredagmorgon. Om vätskan stannat upp nånstans i tarmen så kan dom se det på röntgen, och då veta om han har stopp nånstans. Väl hemma på kvällen innan så bajsar han ut vätskan och en smal ljus bajssträng. (ursäkta bajs-språket men..). Verkade därefter bli lite bättre sa henke. Innan läggdags hade han också druckit självmant och ätit några kulor. Bra! Röntgen visade gaser och mest troligt förstoppning, så nu verkar det iaf vända. Ris ska han äta nu 2 dagar till och därefter övergå till normal kost. Så nu väntar vi och bevakar. Skönt att han mår bättre!

Nu är det ju också yran här i Umeå = mycket folk, mycket brännboll, mycket fest. Eftersom jag fyller år imorgon (söndag), så har jag bestämt att jag ska partaja lite ikväll! Kommer bli kul!

Nä, nu måste jag ta tag i disken sedan ska jag handla lite ingredienser till en tårta.
Ha en trevlig lördag!

Nya gardiner

Plugg, plugg..Imorgon har min grupp muntlig redovisning, vi ska prata om idrottspsykologiska metoder för att höja prestationen inom lagidrott, i Norge. På tisdag ska min allra sista uppgift för detta året lämnas in! SKÖNT!
Men det är ju bara det att jag pysslar med mycket annat än att bara plugga just nu fast jag inte borde, men nu har jag suttit och tittar på gardiner ett bra tag här på nätet. Skulle vilja ha ett par nya i sovrummet..Jag är inget jättestort fan av panelgardiner då jag gillar gardiner med lite liv i sig bättre, och jag skulle vilja byta ut panelgardinerna där mot nåt nytt..Men men. Om en och en halv vecka så går tåget mot pite igen för sommarn, så jag vet inte. Kanske får bli nåt till hösten istället! :)

Baka liten kaka

Idag har jag bakat..Jag fyller år på Söndag och hade tänkt börja baka i tid så jag ska ha lite fika att bjuda på. Men det finns en risk att de kommer ta slut innan dess..Idag har jag iallafall bakat polkagris-cupcakes coh Mississippi mud cake. Mycket goda måste jag säga att de blev!

                                                       Bild och recept från: sotasaker.com


Edinburgh

Har nu inte skrivit på ett tag, men jag har inte ens befunnit mig i Sverige :)  Tors-sön så har jag varit i Skottland (Edinburgh) med henke och hans familj.  Det var riktigt trevligt och otroligt vad fint det är där! Edinburgh Castle, Highlands, Eduadour - Scottlands smallest distillery..Finns mycket att se! Och såklart alla pubar och restauranger längs kullerstensgatorna, väldigt mysigt. Och det blev inte sämre av att det var kanonväder hela helgen!

Nu har  jag dock kommit tillbaka till verkligheten så smått. Har en muntlig redovisning på torsdag tillsammans med min grupp, och vi börjar väl så smått bli klar med den..Men sen har jag en egen individuell examinationsuppgift som ska va inne om en vecka. Jag har inte ens börjat med den än..Så en liten klump i magen har jag nu av den anledningen! Men idag smäller det, måste börja med den!


Bilder ifrån Edinburgh Castle tagna av Henke:




Sommarväder

Har varit på stan och leatat sandaler idag..Det är ju så sjukt varmt så jag avlider ju i mina vårskor, termometern visar 22 grader i skuggan..Hittade ett par på skopunkten iallafall! Har försökt ladda upp en bild på dem men det verkar inte fungera, varför vet jag inte.

Donny verkar ha det bra i Pite också, han hade visst busat med pappa och Lenas tik i 2 timmar igår..Men gud vad jag saknar min lilla bäbis!!

Piteå 15e maj

Donny gjorde bra ifrån sig på utställningen i helgen, han fick 1a pris med cert, och fick därefter en 2a i bhkl!
Värmen under dagen var nästan olidlig (vill inte klaga på värmen dock, nu när den väl är här!), men Donny var märkbart tagen av hettan, trots att jag höll honom med vatten hela tiden. Men det var en härlig dag!






Utställning imorgon!

Donny ligger och sover, antar att han tar en lång skönhetssömn inför utställningen, vilken taktiker ;) Har ringtränat lite med han, mest för att lugna mig själv, för jag är NERVÖS..Trodde inte jag skulle bli det, men nu kommer de mer och mer. Egentligen spelar det ju inte så stor roll hur det går, han kommer ju fortfarande vara min fina lilla vovvsing, men nånstans tittar väl tävlingsmänniskan i mig fram..

Kommer göra en tidig kväll, för imorgon blir det stiga upp tidigt för dusch, så han blir snygg som en filmstjärna! ;D
Har ni lite att göra imorgon, kan ni ju komma förbi Grans naturbruksskola från kl 12 ungefär tror jag (inga exakta tider i PM-et vi fick, så blir det Donnys tur i ringen nångång därefter! :) Det är ju bara ringa eller smsa om ni vill komma och titta så kanske jag vet mer exakt när det är Donnys tur :)


Lövkrattning

Vaknade idag vid halv nio av en nödig hund, så vi tog en liten prommis då och sedan gick vi hem och åt frukost. Dagen spenderades med lövkrattning, och Donnsan var så hjälpsam med matte, följde med mig fram och tillbaka mellan släpet och häcken med skottkärran! hehe.. Vissa gånger fick han stanna och vakta lövhögarna åt mig, en gång sprang han och hoppade efter en fjäril dock..haha!

Vi cyklade också in till stan och fixade lite tillbehör till maten, för jag fixade maten idag så mamma och anders fick fixa klart i trädgården. Så nu har vi ätit, det blev kyckling och potatis, morötter, rödlök och paprika i ugn med vitt vin ringlat över det och timjan, rosmarin. Supergött..Till det gjorde jag en sås, man mosar en apetina fetaost (ni vet en sån där "fetaostplatta"), blandar den i en creme fraiche, pressar ca 2-3 vitlökar och kryddar med lite svartpeppar, enkelt och gott. Passar dessutom hur bra som helst till grillat, verkligen hur gott som helst!

Nu ska jag försöka plugga lite hade jag tänkt, men först en dusch! Ikväll anländer också henke till pite :) 


Home sweet home

Är nu hemma i kära Pite. Resan hem gick bra, blev dock en tidig morgon med uppstigning kl 5.. Men ingen rast och ro för det, har pluggat sedan jag kom hem. Det värsta är bara att plugget inte resulterat i någonting, bara sökt en massa finska vetenskapliga artiklar på internet som jag inte fick ut någonting av. Suck..

Nu ska jag försöka plugga lite till, sen blir de middag, hörde det ryktas om biffar med feta-ost och soltorkade tomater, mums.. Jag och mamma har hyrt film så ikväll blir de nog en film innan sovdags.

Imorgon är en ny dag

Känns som att jag har mycket att göra, men får ingenting gjort..Har en del jag borde fixa med skolan nu, men det blir så lätt att man drar sig för att börja då man inte vet vart man ska börja! Men jag får helt enkelt bara ta tag i det helt enkelt, göra en lista att bocka av. Så blir det. Imorgon ska jag försöka skriva ut en massa som jag borde gjort för ett tag sen..Men bättre sent än aldrig! Sedan är det bara städa ihop lite och packa, för på onsdagmorgon åker jag lastbil med pappa hem till pite. Och i helgen väntar utställning! Ska bli kul, även om jag i grund och botten anmält oss till helt fel utställning..Virrpanna!

Nä nu ska jag borsta gaddarna och krypa till kojs.

Hotellfrukost och tre timmars powernap

Lördagen blev väldigt stillsam, min hals börjar verkligen krångla till det för mig, och jag kan inte löpträna..Vi blev bjudna på tacos till middag av joahn och linda, tack för det! Ägnade kvällen tillsammans med elli hemma hos oss, vi bakade morotskaka och såg på Jakten på Julia samt filmen Underbar och älskad av alla (tror jag den heter). Lagom kväll :)

Imorse bröt vi mönstret, istället för att äta frukost hemma så drog jag med henke till Scandic på hotellfrukost, och vilken frulle! Helt fantastiskt :D Där fanns det mesta! Sen har jag bara tagit det lungt, skulle bara vila en stund där vid 12-tiden, men vaknade upp igen kl 15..SHIT tänkte jag..Men jag känner mig ju inte riktigt piggelin heller så. Jag får väl använda det som ursäkt haha ;)

Nej nu tittar Donny på mig frågande och undrar nog om vi inte ska gå och sova nu..

 

Farfar

Inatt har världens bästa farfar stilla insomnat. Jag ser framför mig att han finns i himlen nu tillsammans med William, hans son, som försvann ifrån oss alldeles för tidigt. Nu har dom förhoppningsvis fått träffats igen.

Vila i frid, älskade farfar.

Ängarna

I eftermiddag har vi varit ute på ängarna med Donny. Vi trodde vi skulle vara ensamna där och låta Donny få lite vidare springutrymme, men tji fick vi! Där var fullt med folk, och huur mycket bilar som helst. Någon typ av brännbollsturnering eller något verkade vara igång..Tycker faktiskt det är riktigt härligt att folk tar sig ut och att det faktiskt är lite aktiviteter här och var! :)

Vi fick iallafall lite kort tagna där kring vattnet..








Donny är inte så road av min städning

Ja, gårdagen ägnades som sagt åt städning, jag hann torka fönstrena, rengöra köket och vardagsrummet samt balkongen. Nu på morgonen har jag tagit toan och hallen, så då återstår bara sovrummet och förrådet nu då! Sitter och äter lunch nu, mackaroner och choriztokorv, därefter tar jag med mig Donny och cyklar in till stan och för att hämta mitt nya pass på polisstationen. Ska också köpa 2 små dynor till stolarna på balkongen och en duk till bordet, lägger nog upp en bild på hur det blev sen ikväll! :D

Nu ska jag kasta i mig maten och fara iväg! :)

Städdag idag

Då var man åter i Umeå, kom rättare sagt tillbaka igårkväll, men då var det bara sätta igång med middag och tvättning osv. Nu väntar skola 3 tim sen blir det nog städning för hela slanten! Behövs verkligen, nu ska fönster putsas, fingeravtryck från skåpar försvinna och balkongen ska bli brukbar! Får väl se hur mycket som hinns med idag..

RSS 2.0