Hemmahelg

Helgen har spenderats i piteå, en natt hos pappa och en hos mamma. Vi har haft supertrevligt, jag har blivit bortskämd med god mat, vi har tagit promenader och bara myst. Men nu börjar vistelsen hemma närma sig sitt slut, idag tar jag bussen ner till umeå igen..Och det ska ändå bli ganska skönt, har så mycket plugg som bara ligger och väntar! :) Kanske kan det vara så att jag saknar henke liiite också ;)


Bra fredag

Fredag idag! Nu ska jag verkligen njuta, för jag har långledigt, fredag -tisdag.. :D Vi har storstädat lägenheten nu, och shit vad mycket hundhår det blir...ÖVERALLT! Menmen, det hör ju till med hundlivet..Så nu kan vi njuta av fredagkvällen, som kanske ändå kommer innehålla mest plugg..suck :P

Idag var jag och henke på stan och lunchade med Angelica och Richard, på ett ställe som ligger i Saga-gallerian. Kan verkligen rekommendera deras lunchbuffé! Superbra salladsbord där man hade precis ALLT att välja på, och massa olika pizza-slizar med olika pålägg. Suveränt gott! Därefter så gick vi en vända på stan, där jag fundade två (!) par skor för 260 spänn! Det kallar jag bra shopping ;)
 
Imorgon så ska jag åka hem, har inte varit hem sedan jag flyttade då skolan började. Tiden går ju så fort... 


Nu är vi tre!

Det har inte blivit mycket skrivet här, dels har jag varit på paddlingsutflykt och sovit i vindskydd med klassen, vilket jag egentligen inte tyckte gav så mycket. Kul iofs att paddla i strömmarna, men att sova i vindskydd på varandra för att slippa frysa så mycket de kunde jag stått över. Varför göra det då man har en skön säng hemma? haha :)

Men den största nyheten är att vår lilla familj nu blivit tre, världens mest underbara setter har hittat hem :)


En söndagskväll

Bra träningvecka ändå, 5 mil på cykel med packning, 2 spinningpass, 3 body pump, 1 core och 1 lätt löppass..Vad duktig jag är ;) Imorgon väntar två dagars-paddlingstur. Slår vad om att jag kommer ramla i! Sen ska vi sova i vindskydd ute i skogen.. Nu ska jag iallafall skynda mig iväg på ICA, har tänkt göra moussaka till henke så han bara kan värma då han kommer hem :) (okej, kanske är lite skämma bort ala mormor/farmor varning, men jag tycker ju faktiskt bara om honom ;).. )  Sen måste jag såklart packa till paddlingen, och hade även tänkt hinna läsa om lite ledarskap i en bok av Cassidy.

Där har ni min kväll, vad gör NI ikväll då? :)

Spinning @ IKSU

Hemma nu, har varit på ett spinningpass och core på det. Skönt! Det är härligt att träna på morgonen, om man har möjlighet, då är man ju pigg hela dagen :D Nu ska jag fixa mat, sen blir det plugg..Ikväll väntar tjejmiddag, kommer nog bli otroligt trevligt!


        anna_spinning_sv_3310-794693anna_spinning_sv_3310-794693

 


FIDO-dalen

Nu är jag hemkommen från ett ställe som heder Degersjön, eller FIDO-dalen som det kallas..Vi har cyklat dit i grupper, totalt 60 pers. Efter tre mil med tuff terräng, grusvägar och uppförsbackar som aldrig hade någon ände så kom vi fram, desstuom med stor, tung packning på ryggen.. Vi har lagat mat, haft gruppsamarbetsövningar , paddlat, lagat mat över eld, haft fler övningar som tex första hjälpen i naturen (vad gör man när en person gjort illa sig och det inte finns möjlighet för ambulans att ta sig fram) osv..Därefter har vi sjungit vid brasan, grillat pinnbröd..Sovit i militärtält och suttit nattvakt vid brasan. Idag har vi haft lite aktiviteter också och därefter cylat hem, inte lika långt som dagen före men en bit över milen iaf. Fantastiskt väder har vi haft, soligt och klart båda dagarna och en mörk, stjärnklar natt. Denna resa har vi då gjort, arrangerad av skolan, som ingår i utbildningen, dels för att vi ska lära känna varandra bättre men också för att vi ska lära känna oss själva också, vilket mycket av det vi gör i skolan nu går ut på. Eftersom jag går en ledarskapsutbildning, så är det ju rätt bra om jag känner mig själv väl innan jag kan leda andra. Massa babbel nu men,  tycker bara vi gör så bra grejer ;P

Nu funderar jag på att ta upp packningen, hänga ut den på altan, då den luktar rök, sedan fundera ut middagen..

Sittning på Rex m.m

Det händer mycket roliga grejer just nu..Igårkväll så hade vi sittning på Rex i stan, alla från ivp-programmet (förkortning på idrottsvetenskapliga), dvs åk 1, 2 och 3..Det var verkligen jättekul, bra mat och bra stämning. Det var anordnat lekar och annat kul..Bla en lek där alla fick varsitt gummiband runt handleden, sen skulle man gå runt och prata med folk, och fick man den andra personen att säga nej så fick man dennes gummiband. Flest gummiband vinner! Sedan blev middagsbordet bortplockade, och förvandlades till dansgolv..

Idag så har jag träffat min grupp på skolan, vi har gått igenom våra arbeten lite grann, men bestämde att vi skulle träffas längre fram och skriva tillsammans. Jag har också varit på ICA, och inhandlat lite mat...Imorgon ska vi nämligen på(nog för att vi behövde handla ändå...suck), men iallafall, så ska vi på cykelutflykt (nåja, vi ska ju faktiskt ändå cykla 3 mil), med ryggsäck och packning för en övernattning i tält tillsammans med gruppen och två lärare. Detta äventyr ska lära oss mycket om gruppprocesser och ledarskap iaf, (från våran kurs Leadership in sport and health promotion)..Så nu ska jag fixa mat och sen blir det plugg..


Body pumpad!

Ledig idag och imorgon, dock så har jag träffat min grupp för grupparbetesplanering, så vi har deadline på söndag då vi ska mötas upp och kolla vad vi kommit fram till..I eftermiddags var jag på body pump, jäkligt skönt med träning!! Imorgon väntar spinning... :D

Köpte tre kurslitteraturböcker idag också, 1200 spänn upp i rök där..Och de känns som att dom böckerna är bara en droppe i havet av alla böcker man behöver :P Men det är dom jag behöver här och nu iaf..

Ikväll så har jag och henke gjort supergod mat, lax och pressad potatis, sallad och en supergod sås som henke gjorde :D Otroligt gott! Hoppas ni alla har det bra där hemma, nu ska jag läsa lite idrottshistoria från antiken (.........) , sen väntar idol kl 8! :D

Det känns i magen att jag har valt rätt

Jaa, skolan börjar komma igång på riktigt och idag var min första heldag kan man säga, i skolan. Vi hade livräddning i bassängen på IKSU (tydligen eftersom att vi ska på en två-dagars paddling-tur senare), vi hade två olika idrottslektioner, en i ledarskap och metoder och den andra i Ling-gymnastik, då vi har idrottshistoria och ska lära oss allt om idrottens grunder. Plus en föreläsning om Ling på det. Intressant dag, helt i rätt riktning! Imorgon och på torsdag är jag ledig, dock så har min grupp planerat att träffas en stund båda dagarna för lite effektivt arbete.

Just nu hemma hos oss så håller en älggryta på att ta form, jag jobbar på den just nu. Tycker det blir så extremt tråkigt att bara äta korv och köttbullar?!



Äntligen

Hemma hos oss just nu:
















The day after

Hej och hå, nu är det söndag och min allra första helt lediga dag här i Umeå..Igår hade vi en riktigt trevlig kväll med klassen och våra faddrar, men resultatet av det känner man ju iaf av idag! Har haft och ska fortsätta ha lite stök och städdag idag, och idag/ikväll när allt är klart ska jag baske mig lägga in lite bilder! :)


Livet i Umeå

Det regnar i Umeå..massor! Vaknade av att regnet vräkte ner, man känner då inte precis för att fara till skolan. Men, jag börjar först om två timmar så vi får väl hoppas att det lugnat ner sig lite tills dess :) Igår hade vi vilodag från nolleaktiviteter, men ikväll väntar vinbrännboll. Det blir säkert kul! Vi har haft två intressanta föreläsningar, en i förrgår och en igår, om i vilka former som idrotten tog sin början, och en om ledarskap, då vi ska ut på en tvådagars-tur med tältning. Vi har blivit indelade i grupper där vi fått en expertisområde var, som vi ska "leda" våra grupper inom. Som liten försmak i vad som väntar oss i ledarskapskursen (som jag tror kommer bli skitkul!)..

Igår hade vi tvätttid, jag slängde i tvätten, drog till stan, och när jag kom hem så var klockan liite väl sent för att börja torktumla (stavas det så?) alla kläder, så jag körde bara ett snabbprogram. Men tror ni det blev torrt? Nej, haha, så vi hängde upp alla kläder på ställningen och ställde ut den på balkongen så det skulle få torka. Tror ni vi tog in den inatt? Svar NEJ! och vad vaknar vi av imorse? Spöregnsoväder delux...tror ni kläderna var nå torra? Gissa själva..SUCK

Vet att ni väntar på bilder, men ni får hålla ut lite till..Just nu är läggan full med kläder och sängkläder som måste få torka..Blää. :P

Ett inlägg från en nolla

En dag på Idrottsvetenskapliga programmet är avklarad, igår hade vi massa kul saker ihop på kvällen, lekar m.m..Programmet verkar iallafall vara hur intressant som helst, men jag skulle kanske vilja byta och läsa idrottsmedicin. Men då måste man söka och bla bla bla, så vi får se hur det blir. Ska iallafall anmäla mig som intresserad av ett byte. Idag väntar andra dagen, klassen är härlig och allt känns jättebra. Ikväll väntar fest, (festa på en tisdag??), och på onsdag börjar vi kl 13.

Och inga bilder har ni fått ännu, men håll till godo, det kommer! Det är bara väldigt mycket just nu :)

RSS 2.0