När vintern är som vackrast (och kallast)

Vi på promenad ute i solen i onsdags. Jag tror att Donny njöt lika mycket av solen som jag gjorde..

Fina dagar nu

Verkar inte som att det är meningen att jag ska få in nåt inlägg i bloggen, för allting strular för mig.Nu har jag äntligen fått hem paketet med gardinerna och lampan som jag beställde före helgen. Dessa har hamnat på sin plats och jag är väldigt nöjd! Känns som att vi fått lite mindre insyn till vardagsrummet nu (köket och vardagsrummet är ju som ett enda stort rum, så ser man rakt in i vardagsrummet genom köksfönstrena). Jag har även köpt löparen på bordet och lite ljuslyktor under min vistelse hemma i Pite. Tycker det blev finfint!

Annars känns livet ganska bra i övrigt också, godkänd på tentan i fredags :) Så jag bara njuter, fint väder är det också..Och sen OS-guld till herrerna i skidstafetten igårkväll!

  
   


Varning för tråkigt inlägg

Bara idag kvar innan det är dags att bege sig till Umeå igen ikväll. Igår blev det en sväng på stan och sedan god middag och melodifestivalen. Nu sitter jag med färg i håret, och därefter får vi se vad dagen har att erbjuda. Middag hos svärisarna blir det iallafall, innan bussfärden. Men nu börjar det bli dags att ta ur färgen. Hoppas att det blir bra....


Hemma

Kom hem till Pite idag efter en tenta som kändes över förväntan. Nu hoppas vi bara på att den faktiskt blir godkänd också! Känner mig huuur trött som helst, huvudet dunkar, ögonen svider. Så nu ska jag hoppa i säng och imorgon ska jag inte ha speciellt bråttom upp. Trevlig helg på er!


Dagen innan..

Idag blir en lång dag. Det är nämligen sista dagen innan tenta! Dessutom längtar jag tills tentan är gjord, oavsett hur det går, för då sätter jag mig på bussen hem till kära pite..

Då det är kul att shoppa

Hur varit sugen på att göra om lite i köket, så av den anledningen har jag suttit här på internet och småkikat på lite gardiner och annat smått och gott. Ikväll hittade jag ett par gardiner som jag ville ha, och tänkte därför slå till. Står då att jag ska betala 340-nånting har jag för mig. Kikade vidare och hittade på samma sida en lampa för 99 kr som jag också blev sugen på. Lägger till lampan och trycker på betala. Då får jag helt plötsligt halva priset på gardinerna! Och istället för att lägga till 99 kr så får jag 119 kr i rabatt! Helt otroligt. Sedan ska jag betala kalaset, och då jag valt betalsätt så sjunker priset ytterligare med 49 kr..Vad ska man säga? :D

Synd att klockan är så mycket, annars hade jag köpt mig en trisslott.

Inköpsställe och bilder: Jotex.se

 

Ursäkter för att slippa läsa

Helt fantastikt vad mycket annat man kan få gjort då man egentligen MÅSTE plugga. Jag hittar på alla möjliga saker, sitter på internet och kollar igenom alla möjliga sidor som jag annars inte hade brytt mig om att besöka, städar, gör fint, öppnar kylen en miljon gånger..Ja, ni förstår. Men imorgon och på torsdag så finns det ingen genväg. Jag ska befinna mig på skolan, så då blir det svårt att städa och gå i kylskåpet och allt det där!

Imorgon ska jag spela squash för första gången, har hört att det är jobbigt, - men kul. Jag får ta och återkomma om hur det var :)

God natt!

Fantastiskt lopp av Kalla

blogg.se har tjorvat så någon uppdatering igår blev aldrig av..Så jag får väl skrika "jaaaaaaaaaaa!" nu istället och gratta Kalla till OS-guldet!! :D

Förövrigt så är det väldigt mycket plugg i veckan, då jag har traumatologi-tenta på fredag. Intressant men svårt, mycket att komma ihåg. Vi fick också göra en löpanalys igår, väldigt kul! Jag tog iallafall med mig att jag INTE ska köpa löparskor på rean, då de är "lagerskor" som stått för länge, och dessa skor har tappat ca 30-40 %av sin funktion! Så då vet ni det! ;)



Skor för idrott och motion

Visste du att?
- Man springer ungefär 660 steg per kilometer man springer (beror på hur långt löpsteg man har).
- Skorna ska skydda och stödja 26 stycken ben, 38 olika muskler och 56 leder.
- Det bildas krafter som är mellan 3-8 gånger sin egen kroppsvikt vid varje löpsteg.

Tips:
Rätt sko för rätt aktivitet! Har du inte fått några problem av din nuvarande sko, fortsätt med samma typ av sko. Skon ska vara svår att vrida (vara stabil) och den ska kännas skön direkt du provar den. Stabil hälkappa och bra stötdämpning, löstagbar innersula och lätt material med andningsfunktion. 1 cm spelrum framför tårna. Ta också hänsyn till din kroppsvikt.

Har du några som helst tveksamheter vad gäller val av sko, ta hjälp av aktuell försäljare eller annan experthjälp.


    

Fika på Nydalasjön

Solen har lyst som attan idag, himlen har varit blå, det har varit varmt och härligt, så självklart gjorde vi picknick och begav oss ner till Nydalasjön! Där har vi fikat, solat, myst och lekt med donnsan! Det var massor med folk på sjön, andra som slagit sig ner efter sjökanten, hundvänner och en maaaassa längskidåkare.. Nu väntar dock tråkigare uppgifter, nämligen städning och tvätt. Hoppas att ni också fått tillbringa dagen ute i solen!


Fotomyndigheten

Innan jag åkte tillbaka till Umeå efter jullovet, så var jag med familjen till fotograf Magnus Sundström (www.fotomyndigheten.se), och tog lite bilder vi syskon. Kom på att jag inte visat någon av dom, så här är några:








Anterior cruciate ligament

Skolan rullar på, anatomin tar aldrig slut. Idag har jag haft föreläsning om knäskador, imorgon har vi föreläsning om doping. Men det är roliga saker att lära sig! Efter föreläsningen imorgon väntar pluggdag hos Sofia och en sväng på stan, msåte för tredje gången in till datorbutiken och lämna igen en laddare till datorn då den inte passade.

Ikväll har vi haft besök av Johan och Linda, det var trevligt, även fast vi haft en traktor som har flyttat all snö som typ existerar här på Liljansberget utanför vårat hyreshus. Det bullrade (och skakade i borden) och hans gula snurrande lampor lös in i lägenheten hela kvällen.  Men förhoppningsvis hittar han inte så mkt mer snö så han kanske inte fortsätter en tredje kväll!?



En hel vetenskap..?

Hjälp vilken jobbig morgon, skulle kunna ge vad som helst för att få gå och lägga mig igen..Men jag ska fixa fram frukost nu, igår köpte vi 2 olika tesorter, vanilj och champagne/fläder..Så någon av dom får det bli till :)

Kl 9 har jag föreläsning, 2,5 h om idrottsskon. Ska bli intressant faktiskt, jag som skulle behöva ett par nya löparskor..Så jag har faktiskt "planerat" att vänta för att höra vad som sägs idag. Det verkar ju vara en hel vetenskap det där med dojjorna..


Donny

Har ju tagit en massa kort på Donny också, så han måste ju också få vara med ;)
















Nytt i lägenheten

Nu kommer några bildinlägg, - jag har nämligen en hel del bilder som jag tänkt visa men det har liksom bara inte blivit av! Men det har ju hänt lite i lägenheten här efter jul, då julklappar och annat fått sina platser i rummen. Och jag är helnöjd!! :) Bilderna har kanske inte bästa kvalité (mobilen), men det är ju nånting iallafall!


Här har databordet fått sin plats. Perfekt! 


Några tavlor har äntligen fått komma upp.. :)


Hyllan ovanför TVn



Sängkappa


  Sänglampor


Hund med moderskänslor

Dagen inleddes med en försovning, stressad och med en halväten macka i munnen springer jag iväg till skolan. Då jag kommer dit ser jag att människor ifrån min klass är påväg BORT från föreläsningssalen, med hemtentorna i handen.. Förstår att något inte är som det ska. Tydligen så hade våran "akut-omhändertagande" lektion blivit framflyttad tills imorgon då lärarens hund blivit akut sjuk. Förut hade jag tyckt det skulle ha låtit lite töntigt, men nu har jag ju faktiskt själv hund och förstår..(=JAG SKULLE HAFT PANIK).

Iallafall så blev tentan gjord idag, så jag har bara omhändertagandelektion imorgon sen har jag helg! :)

Donny är så söt nu också, han har fått två gossedjur för ett tag sen, en är ett litet troll och den andra en stor gris..Han bär runt på dom, slickar på dom och sover på dom..Haha, Donny kanske tror han är en tik?


På banan igen!

Hemma från tärnaby, en fantastisk helg på många sätt, fast med allt för kyligt väder. Men lite kyla skulle aldrig hindra mig ifrån att åka slalom på en sån resa!! :) Vi åt gott, bodde bra, åkte en hel del, frös en hel del, var på after ski, badade jacuzzi utomhus, sjöng karaoke på pubkvällarna och hade tävlingar av olika slag! Mycket roligt hade vi.

Jag har också äntligen kommit igång med träningen sedan jag blivit frisk. Passade ju bra med lite "uppvärmning" i form av skidåkning under helgen, igår gymmade dock jag och henke och idag har jag varit på spinning.

Imorgon står akut omhändertagande på schemat, vilket innebär att vi ska få lära oss hur man tar hand om (akuta) skador som uppkommer i olika idrottssituationer. Därefter får vi ut våran hemdugga, så då blir det fullt upp!


RSS 2.0