Fina resultat

Idag fick vi hem resultatet ifrån Donnys höftledsröntgen. Han fick Grad A! Det är A eller B man måste ha för att få avla. Så hans höfter är helt utan anmärkningar, jätteskönt! Då vet man ju också att han (med största sannolikhet) inte kommer ha problem med höfterna eller få ont av lite påfrestningar.


 En frisk och fin hund!


Hemfärd

Idag bär det av hemåt!! Ska bli otroligt skönt :) Nu väntar förstås en massa städning innan vi ska åka iväg. Henke är på skolan hela dagen så jag ska passa på att göra klart medans. Donny duschde vi igår, jag kan meddela att han aldrig haft så fin, mjuk och glansig päls! :D

Vi ses i Piteå!

Storebror

Donny ska få småsyskon! Hans mamma Arka och pappa Sveaborgs Snobben är parade igen! :) Uppfödaren är tydligen väldigt nöjd med hela "D-kullen" (donny och hans syskon). Kul! 
Källa: Palamalmens.blogg.se
                                                                         


Påskledighet, förhoppningar om en stor värmande sol ute i snön då!

Mamma och syrran begav sig hemåt igårkväll..Så det blev väldigt tyst och stilla (och tråkigt) i vår lilla lya då dom åkte! Kan väl sammanfatta helgen som att "Dom kom, vi sågs, vi shoppade" haha :P

Imorgon väntar hemfärd, då bär det av hem till kära pite. Wonderful! Nu ikväll väntar städning, duschning av Donny, packa..Hinner städa imorgon också medans Henke är på skolan också om de inte blir klart..Det är PÅSKLOV nu! wiiie! Tror jag ska köpa mig ett påskägg med godis i för att få in den rätta känslan ;D


Efterlängtade

Mami och syster är på besök i Björkarnas stad :) Vi har haft en mysig dag med shopping, middag och bio. Vi såg filmen Remember me, en hemsk men samtidigt fin film! Nu ska vi sova, imorgon får vi se vad som händer. Blir nog ett besök på Strömpilen och kanske en till sväng på Ersboda. Natti!

Finbesök imorgon

Hej! Har äntligen slagit mig ner i soffan efter lite tvätt och städ. har tvätt-tid kl. 7 imorrnbitti också så de blir en tidig kväll ikväll..Har iallafall just avnjutit lite räkmackor! Otroligt gott :) Imorgon kommer mamma och syster ner, kommer bli så mysigt! Längtar..

Ledsen att det inte blir så mycket bilder, men jag har inte lärt mig kameran ännu! :)

Våffeldagen

Efter en lång dag är jag äntligen hemma i lilla lyan igen! Våffeldagen har firats med goda våfflor tillsammans med tjejerna. Därefter blev det en långprommis ner till Ica MAXI med elli, fick lite naturgodis och räkor med mig hem :P Nu har jag nyss ätit middag och sitter och tittar på nåt förlossningsprogram och halvbölar.. :) Trevlig kväll..

En hund med stoora ögon och långsamma steg

Då var röntgen avklarad, de fick ta om plåtarna två gånger då han inte riktigt var så lätt att lägga rak. Han fick också vaccin idag. De tyckte bilderna såg bra ut, men vågade inte lova något då det inte är dem som bedömer..Vi fick se bilderna också, av det ovana öga jag har så tyckte jag väl att det såg fint ut också. :) Menmen, bara att invänta besked! Han var så himla söt då han vaknat upp igen, alldeles vimmelkantig och jättetrött! Nu har han dock sovit hela eftermiddagen och kvällen, så imorgon är han nog sitt gamla vanliga jag igen! :)

Nu väntar sängen, en (förhoppningsvis) god natts sömn och imorgon är det kursintro till Idrottspsykologin. Ska bli intressant att läsa om! 


Höftledsröntgen idag

Onsdagmorgon, men det känns som en lördag..Sitter och kollar på klipp med "Köping-tobbe" på YouTube, han är för härlig!! Snart ska vi börja göra oss klara här för att åka med Donny till veterinären, där han ska röntga höfterna. Och blir resultatet A eller B-höfter då blir han godkänd för ev. avel, så vi hoppas det går bra :)

Ikväll har vi bestämt att vi ska grilla, henke har ju redan hunnit premiärgrilla, men det blir första grillningen för min del i år! :) Hörs!


Tenta - check! Tentafest..snart check!

Tentan avklarad, kändes sådär, jag skrev på det mesta men endel svar var faktiskt vilda gissningar. Konstig tenta dock med orelevanta (och oviktiga) frågor om ni frågar mig..Nu ska jag iväg till en kille i klassen som ordnat med en tentafest för oss i klassen, vissa ska festa, jag ska nog mest dit för sällskapets skull. Skulle kännas konstigt att festa en tisdag!?

Tenta-tisdag imorgon

Vet inte vad det är med mig, har inte pluggat som jag brukar till tentorna. Men imorgon är det dags, fysiologigtenta. Förväntar mig ingenting, jag ska göra mitt bästa, sen får vi se. Är tentafest imorgonkväll, känner mig dock ganska trött och vet inte om jag ska fara eller inte, har inte bestämt mig än.. Nu ska jag iallafall sova, Sofia kommer hit imorgon vid 8, så ska vi kräma ut det sista innan det är dags för tenta kl 13. Henke har föressten också tenta imorgon, i kemi. Hoppas det går vägen för honom! :)

Är nått skumt med blogg.se nu, råkat få in kursiv stil men kan inte ändra tillbaka, skumt.. Men nu ska vi som sagt gå och sova. Donny är nykammad och klo-klippt också för kvällen, så han somnar nog gott han med. Skönt att ha det gjort iallafall! :) Natti

Bus




 

 


Studentekonomi? ;)

Hade en jättetrevlig kväll igår hos Johan och Linda! Dom hade gjort JÄTTEGOD mat, trerätters med nån god tunnbrödsrulle med pepparrotskräm och skinka och till det avokado och röd kaviar med creme fraiche. Till varmrätt blev det oxfile med nån typ av potatisrullar (som var jätte-jättegoda). De var smördeg, och sen tror jag hon hade satt dit vitlöks-filadelphia och därefter pressad potatis som hon bredde på. Rullade ihop, skar i skivor, på med lite ost och in i ugnen. Måste göras här hemma nån gång! Sen blev det marabou-choklad med hallon/jordgubbsfyllning som hon hade haft i frysen, och nån likör till det. Mumma! :)

Idag har vi varit ute på Nydalasjön, sjukt vad härligt väder! Donny har däremot inte varit i sitt mest fartiga tillstånd idag, inte så mycket fart i gubben och han verkar vara väldigt trött helt enkelt. Så han ligger och sover nu och lär säkert göra det ett bra tag till. Ikväll ska vi tillbaka till Johan och Linda, Linda fyller 21 idag så det blir lite fika hos dom. Trevlig kväll! 

Nu ska det plåtas!

      

Lördag idag. Har inte blivit lika mycket plugg som jag hade planerat, men jag ska kämpa på en stund innan det nalkas middag hos Johan och Linda ikväll! Linda fyller 21 imorrn så det blir väl lite fira i förväg. :)

Jag håller på att försöka börja lägga in lite mer bilder också på bloggen, henke har ju en ny kamera nu, en Nikon D300! Så då blir det lite roligare än att lägga in bilder då det inte bara blir dåliga mobilbilder. Ska försöka få mig en genomgång av kameran sen när henke har lärt sig lite mer om alla funktioner ;) Då kan jag ju lägga in lite egna roliga bilder..Tror inte henke är så pigg på om jag säger "heenke, kan du ta en bild på mina nya gardiner till bloggen?" :P

Nä, nu ska jag plugga och därefter gå och göra mig iordning! Ha en trevlig lördag och lördagkväll.

 


Laxolja för hundar

..världens bästa "investering"! Berättade tidigare att Donny hade väldigt torra och frasiga trampdynor. Det är nu nästan helt borta. De har blivit hela och lena igen, bara lite runt kanterna kvar. Förutom att denna olja har helat hans tassar så är han nu också väldigt stabil i magen och pälsen har blivit finare (följde väl som med på köpet, även om han nu inte haft några problem i pälsväg). Det "enda" som kan vara lite si och sådär är att vissa hundar kan ha en tendens att börja lukta lite fisk ur munnen, Donny luktar lite. Men hellre det än att han inte ska behöva få ont. Så jag slår ett slag för laxolja!

Tack och hej.

Ingen rubrik

Nu är jag egentligen ledig tills på tisdag. Men på tisdag väntar ju tenta, så det är bara ligga i..Ligger redan efter vill jag lova. Ikväll har jag dock agerat frisör och klippt henke, VÄLBEHÖVLIGT. Blev ganska nöjd ändå, efter dom små krav man kan ha.. Jag är väl nog så nogrann så det tog ju iprincip hela kvällen. Men nu är det ju gjort så :)

Imorgonbitti blir det upp i tid, en löprunda och därefter en heldag med näsan papprena! :)

Donny


Tentaplugg i veckan

Hela förra veckan var väldigt mysig, hann med 3 tjejkvällar och bara en massa mys. Det får jag sota för denna vecka..Tentaplugg för hela slanten blir det. Inte blir det bättre då man får höra att 70 % av 2orna kuggade tentan på denna kurs förra året (fysiologi). Men jag får göra mitt bästa och se vart det leder..

Jag har också börjat komma igång med löpningen igen! Tre löppass sen i fredags, känns bra, även om jag är i vääääldigt dålig form..Ska försöka ta det lungt också, så jag inte gör illa mig, jag har ju en tendens att vara lite övertaggad då jag vill igång. Men man mår aldrig så bra som då man tränat! :)

Tjejmiddag ikväll

Imorse gick jag och Donny ut på Nydalasjön och busade lite innan jag skulle till skolan. Måste säga att det är väldigt skönt att komma ut ordentligt i friska luften innan föreläsningar och annat..Efter föreläsningen så har vi hunnit ut en långprommis, och gick förbi interflora på berghem och köpte hem två nya små växter/blommor. Visar kanske sen :)

Nu blir det lite städning, lite plugg om jag hinner (bra prioritering jag har va? haha), sen ska jag iväg till Sofia och äta middag med en massa fina tjejer! :)

Ny vecka, nya friska tag!


Charlotte Kalla gör tester på labbet i Östersund. Bildkälla: Aftonbladet

Så var ytterligare en helg förbi..Lördagens heldag ute med bus och lek i snön gav utslag idag..Donny har sovit iprincip HELA dagen. Av det lilla som han har rört sig idag, så har jag noterat att han såg lite stel ut kring bakbenen, jag tror han har haft lite träningsvärk idag!? Om nu hundar har träningsvärk, men det får dom väl likväl som oss?

Nu ska jag iallafall släcka för ikväll, imorgon väntar en rolig dag! Vi ska få göra ett till labbtest, denna gången om mjölksyratålighet! :)


Skönt med frisk luft

Idag har vi varit ute hela dagen, kom in för en liten stund sedan. Solen värmer och luften är frisk! Vi har varit förbi Ersboda och snabbtittat i några affärer, då hamnade vi i en hundbutik där de hade en stor våg, så vi passade på att väga Donny. Han väger nu 25,5 kg! Så jag tycker mig se att han har gått upp några kilo. Och konstigt vore väl annars som han har kämpat i all denna djupsnö denna vinter. Lite mer kött på bena har han nog allt fått! Med oss från affärn fick vi också lite laxolja som man ska blanda i hans mat. Han har så spruckna och torra trampdynor så vi hoppas att det kanske blir skillnad med det på ett tag (han har en annan vaselinsalva också som man kan smöja med också).

Nu ska jag plocka ihop lite här, vi hade nämligen några kompisar till henke på besök igårkväll, rättare sagt några från hans klass, så vi spelade buzz och fikade och sådär. Så det finns lite disk..Sen väntar middag!


Ett inlägg till Pia

Kanelbullarna blev ootroligt goda! ;)

Tiden rusar iväg

Känner att jag har två viktiga saker att ta tag i imorgon. Måste VERKLIGEN ta tag i sommarjobbsletandet, och gå på akademiebokhandeln och hitta en bok, vilken som helst egentligen, så länge det heter något med fysiologi. Sen är det baara sätta sig och börja läsa..

För övrigt så har henke sagt att han ska göra nån form av linssoppa imorgon. Tror det kan bli riktigt gott. Återkommer!

Jag vet iallafall att en cell har en cellkärna..

Eftermiddagen bjöd på en föreläsning av en mycket kompetent och ambitiös tjej som hade tagit studieuppehåll vid termin 7 på läkarprogrammet, för att forska på Idrottsmedicinska enheten. Jag vet inte exakt vad hon forskar kring, men hennes föreläsning handlade iallafall om cellerna och om metabolism. Jag kommer typ inte ihåg någonting från föreläsningen. Jag satt där och stirrade på alla små bilder på vad som skulle föreställa celler, och såg en massa förkortningar med plus och minustecken bakom. Och när jag känner att det är alldeles för mycket att ta in, då är det som att hjärnan stänger av..Jag ser ju att hon står för brinnande livet och försöker förklara för oss vad citronsyracykeln och allt vad det heter är för någonting, men allt jag ser är hennes mun som rör sig och gesterna som hon gör med armarna. Jag hoppas att jag får tag i någon bok som en femåring förstår, som kan förklara för mig vad allt detta betyder i sitt sammanhang.

Så för att försöka låta min hjärna vila lite, som annars kommer drabbas av en hemsk "träningsvärk" ;) hehe, så tror jag att jag ska försöka baka lite kanelbullar ikväll. Är så fruktansvärt sugen! :)


Skippar morgonföreläsningen

Sitter hemma och försöker fixa anmälningsblanketter till en utställning i Piteå längre fram i vår. Och det gör jag istället för att vara på föreläsning. Men jag tycker helt ärligt att personen som håller i de flesta av våra föreläsningar på den här kursen borde kunna mycket mer, denna kan inte svara på våra frågor och föreläser/säger precis det som redan står i papprena. Då kan jag lika gärna läsa dem hemma!

Ska göra mig klar nu och gå ut med Donny, sen blir det iallafall skola till ca 17 idag. Vi ska nämligen sitta i grupp och göra kravanalyser och idrottsplaneringar. Jag har faktiskt inte riktigt koll på vad det innebär, men det visar sig nog! Ha en bra dag!

Donny och Kombo i busar-tagen

I lördags gick jag och Donny ner till Nydalasjön för att möta upp Sandra och hennes American Hairless Terrier-hane Kombo för lite bus (väldigt ovanlig ras i Sverige som jag förstått det!). Vi möttes av en charmig liten herre som var påbylsad för att vara ute i kylan och snön, och sugna på bus var dom båda två! Donnys "lekområde" var däremot något större än Kombos, han hoppade glatt över plogkarmarna och ner i djupsnön. Den möjligheten hade inte riktigt Kombo! Vi är iallafall, och speciellt Donny, tacksamma över att ha fått en lekkompis här i Umeå!




Nu vet jag iallafall vad jag absolut INTE vill jobba med!

 

Jag vet inte hur väl gubbarna på taket till vårat hyreshus syns i bilden till vänster, men där står iallafall tre stycken män i gula jackor och skottar av tacket, på nionde våningen. På bilden till höger är gubbarna borta, men jag tänkte iallafall försöka illustrera hur högt det faktiskt är (andra fönstret nedanifrån är vår lägenhet)..Ni som känner mig vet att jag är väldigt höjdrädd. Jag får svindel bara av att titta upp från våran balkong för att se hur högt upp balkongerna där uppe faktiskt är! Det är inte helt säkert att jag ens hade vågat mig ut på balkongen om jag bott på fjärde våningen eller mer. 

RSS 2.0